Најновије

ТАКТИКА ИЗ НАГОРНО-КАРАБАХА СЕ МОЖЕ ПОНОВИТИ: НАТО ће преко ОЕБС-а довући трупе у Донбас

Оружане снаге Украјине могу почети да пробијају линију контакта на територији Донбаса према шеми недавних акција у Нагорно-Карабаху, сматра војни експерт Алексеј Леонков.

Украјинска војска (Фото: Јутјуб)

Један од могућих сценарија за развој догађаја сличан је акцијама које су се одвијале у Нагорно-Карабаху, рекао је Леонков у емисији ТВ-канала Русија-1. Ова опција је врло опасна са вероватноћом брзог избијања.

„На крају, Азербејџан је такође тамо распоредио трупе и сви су то гледали. А узбунили су се тек кад су гранате полетеле, и то много граната! Где су били тенкови у Нагорно-Карабаху? У својим базама. Видели смо ове снимке док су јуришали на линију фронта да зауставе непријатељску офанзиву“, рекао је Леонков.

Други сценарио укључује напредовање до границе, као и позив и искрцавање НАТО трупа под маском мировних снага. Такође је могуће организовати провокацију на линији контакта или ватре на мисију ОЕБС-а која је стигла да припреми извештај. Ако се то догоди, тада ће земље НАТО-а добити формално одобрење за увођење своје војске.

"Шта ћемо онда да радимо? Шта ћемо ако се у Кијеву појави војна база и буде смештена прва америчка оклопна дивизија? Тада ће се питање решити на другачији начин, па Руска Федерација не треба да слуша шта ће јој рећи Пољска, Мађарска или неко други“, додао је стручњак.

Русија треба да саслуша људе који траже да се „спаси Донбас“, што значи да је неопходно хитно деловати ако Кијев пређе границу, резимирао је Леонков.

Раније је председник ДНР Денис Пушилин најавио припрему оружаних снага Украјине за офанзиву на Донбас.

Да ли ће Русија званично ући у сукоб у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА