Најновије

НИЈЕ У ПИТАЊУ АКРОБАТИКА: Парови који имају најбољи интимни однос раде то сасвим другачије него у 18+ филмовима

Није реч о некаквој акробацији у кревету, већ о способности да можемо правилно да искажемо своје жеље и потребе, као и да ценимо и уважавамо партнера.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Разговор о сексу у вези и постављање правих питања важан је део сваке везе. Али како изгледа здрав разговор о сексу?

“Здрави парови разговор о сексу не сматрају великом ствари. Кључ добре сексуалне комуникације је доследност. Предигра почиње оног тренутка кад се ујутро пробудимо. Морамо да комуницирамо о својим потребама. Треба да нађемо компромис, да удовољимо једно другоме и међусобно се охрабрујемо”, каже саветница за ментално здравље и терапеуткиња за секс и односе Џеки Голоб.

“Успешно комуницирање о сексу је вештина и његово усавршавање ће неизбежно довести до боље целокупне комуникације у вашој вези”, додаје сексолог Керол Квин.

О ових шест ствари разговарају сви парови с добрим сексуалним животом:

1. Редовно разговарају о свом сексуалном животу – у право време

Здрави разговори о сексу требали би да буду редовна појава. Важно је да парови разговарају о свему, од жеља до конкретнијих питања повезаних с интимношћу. И, како наглашава Квин, време је врло важно.

“Није само оно што кажете, већ када то кажете”, наводи она.

Другим речима, морате знати када је исправно разговарати о сексу. Такви разговори ће вас извести на добар пут, само ако су оба партнера заинтересована за разговор.

“Добра комуникација значи да је ваш партнер емоционално способан за такав разговор”, додаје Квин.

Приликом разговора важно је добро слушати.

2. Стављају секс у распоред и причају о следећем сексу

“Изговори попут ‘Преуморан сам’ или ‘Презапослен сам’, уједно показују партнеру да нам је мање важан. Чак је здраво записивати датуме када ћете имати односе, као и планирати време за секс”, каже Голоб.

Што је најважније, парови би требали да седну и разговарају о данима у којима и једно и друго имају мање посла. Затим тај дан ставите у календар и с ишчекивањем га очекујте.

“Предигра може довести до секса. Недељу дана пре, или неколико дана пре секса, можете задиркивати једно друго како би се ваша жеља што више повећала”, додаје Голоб.

Ако сте заказали секс, то ће повећати комуникацију о предстојећем сексу, али такође природно повећава и комуникацију о сексу у целини.

3. Отворено разговарају о ономе што воле, а шта не

Списак сексуалних жеља је сјајан. То може довести до дубљих разговора и узбудљивих нових авантура у спаваћој соби. Али, то није правни документ који сте ви или ваш партнер дужни да испуните. Преношење те стварности, кључно је за здрав сексуални живот.

4. Разговарају о стварима које их покрећу и не срамоте свог партнера

“Свако може имати неко место на телу, које ако се додирне, изазива нелагоду, на пример некакви проблеми у прошлости или слично. Парови који успешно комуницирају брзо ће овакве ситуације да реше. Када дође до таквих проблема, здрави парови одмах о томе комуницирају и реше проблем без кривице”, објашњава Квин.

5. Разговарају о секс позама, играчкама…

Здрави парови знају да класификују своје полне способности и преференције на темељу нивоа удобности, граница, узбуђења и знатижеље.

“Ви не поседујете сексуалне склоности вашег партнера. Као и храну, ви или ваш партнер можете бити расположени за различите ствари у различито време”, каже Кеј.

6. Разговарају и цене међусобне сексуалне способности

Људи су, према Голоб, програмирани да мисле негативно, а секс је често подручје комуникације у којем одређене фразе могу имати трајни утицај.

“За сваку негативну мисао или коментар који чујемо треба нам три до пет позитивних да преобликујемо свој мозак и обновимо негативност коју смо чули. Здрави парови се међусобно разумеју и цене. Обавезно се усресреде на позитивно и деле то с партнером. Током разговора су отворени, искрени и ангажовани. Ако научите неке специфичне фразе, врсте питања или награде, партнер ће се осећати сигурнијим, појача ће се ваша способност комуникације у спаваћој соби и изван ње”, објашњава Голоб.

Шта мушкарци раде у кревету, а жене презиру прочитајте ОВДЕ.

Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА