Најновије

"ТРИЈУМФ" ЈЕ НОЋНА МОРА ПЕНТАГОНА: Амери објаснили зашто руски С-400 представља велики изазов за њих!

Руски ракетни систем С-400 „Тријумф“ представља озбиљан изазов за америчке Оружане снаге, наводи се у извештају стручњака Истраживачке службе америчког Конгреса, у који је увид имала телевизија РТ.

С-400. (Фото: ria.ru)

„Један од елемената интегрисаног система ПВО који могу представљати најозбиљнији изазов за Оружане снаге САД је руски противавионски ракетни систем С-400. Опремљен је радарима домета до 400 километара, као и ракетама сличног домета. Противник можда и неће лансирати ракету ка циљу који се налази на максималној удаљености, али таква резерва омогућава додатну могућност маневрисања у радијусу од 400 километара за ефикасније уништавање мета“, наводи се у документу.

Према речима аналитичара, потенцијални „противници“ САД – Русија, Кина и Иран сматрају да су Ратне ваздухопловне снаге главна предност САД током војних операција. Због тога неке су неке од тих земаља усмерене на развој интегрисаних система ПВО „у циљу супротстављања америчком војном потенцијалу“.

Истиче се да Москва и Пекинг више од десет година раде на системима за ограничавање и ускраћивање приступа и маневрисања (А2/АД) у покушају да „спрече Оружане снаге САД да добију приступ одређеним територијама и регионима“.

„Потенцијал система А2/АД, који укључују и интегрисане системе ПВО, наставља да расте и, сходно томе, повећава се растојање са кога Оружане снаге САД треба да делују како би избегли откривање и могућу штету“, сматрају амерички стручњаци.

Такође констатују да су савремени системи ПВО проблем за америчке војнике, јер представљају мрежу, а не конкретан сензор или ракету који треба елиминисати.

Међутим, како се наводи у извештају, Пентагон већ поседује неколико начина да се супротстави таквим системима ПВО, на пример, стелт технологију, ракете дугог домета и опрему за сузбијање радара.

Члан Академије војних наука Русије Андреј Кошкин прокоментарисао је за РТ извештај америчких стручњака, рекавши да тиме признају преимућство руских система ПВО и потврђују чињеницу да САД и даље немају пуноправно оружје које је у стању да их савлада.

Милови људи из полиције шпартају градом, покушавају врше притисак на људе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА