Најновије

"Афера Цвијан срушиће Вучићев режим"

Сматрам да је смрт Владимира Цвијана апсолутно нешто што је најгора могућа афера која се десила у току власти Александра Вучића. Ја не могу да тврдим ко је наредио, али сигурно, то је тешко кривично дело, за које ја основано сумњам да је убиство, јер нема опроштајног писма, нема мотива и осталих чињеница сем утапања у јануару, што показује да је Вучић прикривао кривично дело. Овако организована активност државних органа (Тужилаштва, института који је радио обдукцију, медија које Вучић контролише...) показује да се ради о јасном кривичном делу прикривања убиства - каже професор међународног права на Правном факултету у Косовској Митровици, Дејан Мировић.

Цвијан (Фото: Јутјуб)

- У складу са синергијом, тачније, међународним фактором, ова афера ће довести до урушавања његовог режима. Ту мислим на то да је Вучић својом дилетантском спољном политиком довео до тога да му нико не верује, ни на Западу, ни у Москви, ни у Пекингу и Берлину и Вашингтону. Сама чињеница да је он једини европски државник који је подржао Трампа, а да је победио Бајден, говори да све указује на то - истиче Мировић.

Мировић каже да не може да тврди да је Вучић раније имао контакте са Цвијаном, док су заједно били у Српској радикалној странци, али је имао контакте са врхом тадашње Демократске странке, пре свега са Микијем Ракићем и Борисом Тадићем.

- Оно што знам да је сигурно имао контакте са Борисом Тадићем. Зна се да је Цвијан био у кабинету Бориса Тадића, тако да се, апсолутно, из тога може нешто закључити. Раскол у СРС 2008. године, задржавање мандата СНС у Скупштини, не би могли да прођу без подршке Бориса Тадића и његовог кабинета. Такође, ту имамо и улогу госпође Гордане Чомић која нас је називала нацистима и фашистима, док нам је Вучић био генерални секретар, а сада је његов министар. Према томе, то је једна хоботница која је повезана одавно - напомиње Мировић и додаје:

- Оно што је сигурно, господин Цвијан је јавно изнео разлоге неслагања са Вучићем, он није скривао свој став. Вучић је објавио телеграме и изјаве жаљења за Кобија Брајанта, Дијега Марадону, Шабана Шаулића, а за свог блиског сарадника, члана Председништва СНС, три године ћути. И, гле, испоставило се да је по свему судећи он убијен. То је, апсолутно, за једног неутралног посматрача више него индикативно - закључује Мировић.

Абазовић се правда после историјске глупости коју је направио. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА