Најновије

АХИЛОВА ПЕТА НАТО У СЛУЧАЈУ СУКОБА СА РУСИЈОМ! ТО СЕ НЕ МОЖЕ БРАНИТИ: Немачки генерал открио строго чувану тајну Алијансе!

Пензионисани генерал НАТО-а Хенрих Браус тврди да ће, у случају сукоба са Русијом, „Ахилова пета“ Северноатлантске алијансе бити – балтичке државе, преноси „Франкфуртер алгемајне цајтунг“.

НАТО и Русија (Фото: Правда)

Како се наводи, генерал сматра да ће бити тешко да се тај регион одбрани војним средствима због значајног удела руског становништва и географског положаја.

Браус се осврнуо на извештај истраживачког центра „Ранд корпорејшн“ (Rand Corporation) према чијој процени би Русија могла да опколи Ригу, Виљнус и Талин за мање од 60 сати.

Са друге стране, пензионисани генерал НАТО-а Бен Хоџес је указао на катастрофалне проблеме приликом пребацивања војске на источне границе Алијансе. Према његовим речима, попуњавање докумената на царини одузима много времена, а путеви и мостови у том региону нису прилагођени за тешку технику, због чега се Хоџес једанпут заглавио са тенковима у тунелу.

Оба експерта су предложили сценарије деловања, међу којима су пребацивање војске поморским путем из Скандинавије до Естоније и познатији копнени пут од Немачке преко Пољске у Литванију. Притом су истакли да је у другом случају неопходно осигурати стручно пребацивање и снабдевање војске, као и поједностављивање царинских прописа.

Наведен разлог зашто нико у Вашингтону неће стати уз Кијев. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА