Најновије

ПРЕДВИДЕО ЈЕ СВЕ ЈОШ ОСАМДЕСЕТИХ: Гадафијев брат о ситуацији у Либији

Најмрачнија предвиђања бившег лидера Либије Моамера Гадафија о развоју догађаја у тој северноафричкој земљи и другим арапским земљама после насилног свргавања легитимних власти се обистињују, изјавио је не тако давно брат бившег либијског председника, лидер Фронта за националну борбу у Либији и некадашњи координатор либијско-египатских односа Ахмед Гадаф ел Дам.

Пуковник Гадафи (Фото: Јутјуб)

Десет година после Арапског пролећа, што је назив за талас демонстрација, протеста и побуна у превасходно арапским земљама, који је почео 17. децембра 2010. године, Либија је од најбогатије земаље у Африци постала ратом опустошена земља која живи практично без централне владе.

Некада просперитетни Либијци свакодневно се суочавају са несташицом хране, горива и лекова, нестанком електричне енергије. Заузети прерасподелом моц́и, нови лидери нису у стању да уједине земљу и започну реконструкцију инфраструктуре и привреде.

– Гадафи је био историчар и револуционар са животним искуством. Имао је информације о претњама у региону Блиског истока… Упозоравао је на то још ’80-их година, све је то забележено. И сада се, нажалост, све што је предвидео тачно испуњава – рекао је он.

– Ако је проблем био у одласку Гадафија са власти или (бившег ирачког лидера) Садама Хусеина, како су они тврдили, онда зашто се све то бесмислено разарање и убијање и даље дешава? – додао је Ел Дам.

Како Кина потискује Русију из Србије, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА