Најновије

"ЦИОНИСТИ, ОСВЕТИЋЕМО ВАМ СЕ!": Иран био на корак од нуклеарке, а онда је Мосад извео саботажу!

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је данас да Иран никада није одустао од напора да прибави нуклеарно оружје и да Израел неће дозволити Техерану да га изгради.

Иранска војска. (Фото: Јутјуб)

Обраћајући се новинарима заједно са америчким министром одбране Лојдом Остином који је у посети Израелу, Нетанијаху није коментарисао иранску оптужбу да је Израел саботирао њихов кључни нуклеарни објекат у Натанзу, пренео је Ројтерс.

У иранском подземном нуклеарном постројењу Натанз у недељу се догодио инцидент на мрежи за напајање електричном енергијом, само дан након што је Техеран покренуо нове, унапређене центрифуге за обогаћивање уранијума.

"Иран никада није одустао од потраге за нуклеарним оружјем и ракета да их испоруче", рекао је Нетанијаху.

Он је истакао да никада неће дозволити Ирану да стекне нуклеарну способност и да изврши свој, како је рекао, геноцидни циљ - уништење Израела.

Супротно досадашњој пракси, израелске власти нису забраниле медијско извештавање о овом случају. Напротив, израелски медији су у великом броју извештавали о инциденту у Натанзу.

Јавни радијски сервис Израела је учинио необичан корак даље и објавио да је израелска тајна служба Мосад у томе "одиграла централну улогу".

Власти Ирана су оптужиле Израел за тај инцидент, који су окарактерисале као чин "нуклеарног тероризма", и саопштиле да задржавају право да предузму одговарајућу акцију против извршитеља.

"Ционисти желе да нам се свете због напретка који постижемо у укидању санкција. Јавно су саопштили да нам то нече дозволити. Али, ми ћемо се осветити ционистима", изјавио је шеф иранске дипломатије Мухамед Џавад Зариф.

Иран тврди да нуклеарни програм развија искључиво у мирољубиве сврхе.

Хути бомбардовали више саудијских циљева, међу њима и рафинерије нафте! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА