Најновије

ТЕНЗИЈЕ НА РУСКИМ ГРАНИЦАМА: НАТО хорда никад ближе, Москва спремно чека, сви су у приправности!

НАТО концентрише 40.000 војника и 15.000 јединица наоружања и војне технике у близини руских граница, изјавио је данас руски министар одбране Сергеј Шојгу.

НАТО војска. (Фото: eu.army.mil)

Свеукупно, "близу руских граница биће концентрисано 40.000 војника и 15.000 јединица наоружања и војне технике, укључујући стратешке авионе", рекао је он, пренео је ТАС С.

Шојгу је истакао да Русија предузима кораке да одговори на претећу војну активност НАТО, велике вежбе комбинованих оружаних снага и ваздушно-десантне снаге, показале су да су трупе спремне да осигурају националну безбедност.

- Предузели смо релевантне мере како бисмо деловали на претећу војну активност Алијансе - навео је руски министар одбране.

Шојгу је рекао да је у оквиру контролних догађаја и обука у зимском образовном периоду, извршена ненајављена инспекција борбене готовости трупа западног и јужног војног округа.

Према његовим речима, две армије и три велике јединице ваздухопловних снага успешно су распоређене на западне границе Русије и подручја обуке и борбене праксе.

- Трупе су показале пуну спремност и способност за вођење операција ради осигурања војне безбедности земље. Тренутно су ове јединице укључене у вежбе - нагласио је Шојгу.

Руски МиГ-31 пресрео хиперсонично оружје! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА