Најновије

Од данас у продаји: Чудесно путовање кроз више од двадесет градова и седам хиљада година!

Историчар Бен Вилсон, аутор вишеструко награђиваних и широм света популарних књига, сада приповеда величанствену причу о томе како је живот у граду омогућио културни напредак, а урбани живот постао подстрекач и инкубатор највећих иновација човечанства.

Фпо-Лагуна

Почевши од Урука, првог града на свету, основаног око 5000. године п. н. е. и упечатљиво описаног у „Епу о Гилгамешу“, он нам показује да градови никада нису били нужност, али онда када су настали, узроковали су процват људског прегнућа – стварајући нове професије, форме уметности, занате и нова веровања – чиме су покренули развој цивилизације.

Водећи читаоце кроз славне градове у распону од око 7000 година, аутор разоткрива иновације које је сваки од њих изнедрио: науку о грађанским правима на атинској агори, глобалну трговину у Багдаду у деветом веку, финансијско пословање у кафанама Лондона, породични комфор у срцу Амстердама, шепурење у Паризу у доба бел епока. У модерно доба испитује се утицај вертикалне градње у Њујорку, ширење предграђа у Лос Анђелесу и еколошко преобликовање Шангаја у двадесет првом веку.

 

Живописно и ерудитски написан, неизмерно занимљив и неодољив, „Метрополис“ је пропутовање светом људских достигнућа.

„Метрополис: Историја града, највећег изума човечанства“ Бена Вилсона у продаји је од среде 14. априла у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари  као и на сајту.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА