Најновије

ПО­ТРЕ­СИ У ЦР­НО­ГО­Р­СКОЈ ВЛАСТИ: Вла­да Цр­не Го­ре у ра­су­лу, Ми­ло тр­ља ру­ке!

Црна Гора наставља да тоне у политичку кризу, а једина особа која има корист од рата у владајућој коалицији је лидер ДПС и председник Црне Горе Мило Ђукановић. Састанак представника владајуће коалиције с премијером, од кога се очекивало да донесе решење новонастале ситуације, завршио се оптужбама Здравка Кривокапића да део министара и парламентараца ради на његовом рушењу.

Кривокапић (Фото: Влада Црне Горе)

Иако је ДПС после последњих избора изашао као губитник, због свега што се дешава у Црној Гори, оцењују аналитичари, чини се да Ђукановићеви саборци могу бити задовољнији него што се очекивало.

Тајни састанак (ни)је одржан

На састанку челника владајуће коалиције пре два дана Кривокапић је наводно оптужио Демократски фронт министра правде Владимира Лепосавића и потпредседника владе Дритана Абазовића да раде на рушењу владе, а након тога напустио састанак.

- Кривокапић се позвао на моју Твитер фотографију и објаву од 4. јануара, кад сам разговарао с Абазовићем о могућности превладавања кризе у црногорском правосуђу, те је саопштио да поседује бројне информације о тој завери - рекао је након састанка Милан Кнежевић, један од челника ДФ.

Такође, додао је, Кривокапић је признао да се раније током тог дана састао с Милом Ђукановићем, али није желео да говори о том сусрету.

- Када сам га питао о чему је с њим разговарао, ушли смо у вербалну расправу, након које је премијер напустио састанак - открио је Кнежевић.

Кривокапић је касније објаснио да је с председником Црне Горе разговарао на седници Савета за одбрану и сигурност и да није било никаквих тајних сусрета њих двојице.

Реконструкција

Бојан Клачар из Цесида каже да Ђукановић, имајући у виду све оно што се дешавало од формирања нове владе, сигурно може бити задовољнији него што је очекивао.

- Најпре, те поделе које су постојале су се продубиле и интензивирале, а друго, без обзира на то што је ДПС изашао као губитник после тих избора, чини се да у последњих неколико недеља они имају и политичку и медијску иницијативу, да ДПС у Црној Гори намеће теме и да се нова владајућа коалиција хвата за њих и међусобно дели - каже Клачар и додаје да је могућа нека врста реконструкције извршне власти.

Дужничко ропство Подгорице

Европска унија неће помоћи Подгорици да врати кинески кредит од милијарду евра који стиже на наплату. Тиме Црна Гора постаје прва европска жртва „кинеске дужничке дипломатије“, пише Франкфуртер алгемајне цајтунг.

- Милијарду евра кредита је много новца. Посебно када земља има годишњи БДП од четири милијарде - пише немачки лист.

Зашто је НАТО напао Југославију прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА