Најновије

СЛОБА НУДИО ЛЕГИЈИ 5 МИЛИОНА МАРАКА ДА ПРЕЂЕ НА ЊЕГОВУ СТРАНУ: Ћосић открио највећу тајну ноћи хапшења

Бивши председник СРЈ 2001. изнео баснословну понуду тадашњем шефу ЈСО, верујући да може да се спасе од привођења... Замисао му није успела, а детаље о томе је у својим белешкама открио чувени српски писац.

Милошевић (Фото: Јутјуб)

Бивши председник СРЈ Слободан Милошевић је током акције хапшења марта 2001. године понудио нагодбу тадашњем шефу Јединице за специјалне операције (ЈСО) Милораду Улемеку Легији да за пет милиона марака пређе на његову страну и преокрене ток дешавања тих драматичних дана!

Очекивао 100.000 људи

То је у својим дневничким белешкама својевремено записао књижевник Добрица Ћосић.

- Сазнао сам: када је чувени Легија, командант специјалне јединице МУП Србије, ушао у Милошевићеву резиденцију 31. марта у поноћ и повео разговор о његовој предаји, Слободан Милошевић му је понудио пет милиона марака да са својом јединицом пређе на његову страну, што би охрабрило и његове присталице да их сутрадан ујутру буде сто хиљада око куће да га одбране од хапшења, а онда ће догађаји кренути другим смером. Легија није прихватио ту нагодбу; предложио је свом бившем команданту да га повеже са неким функционером ДОС и са њим преговара о условима свог хапшења или нехапшења - записао је Ћосић 2001. године, што је потом објавио у књизи „У туђем веку“, и додао:

- Милошевић је послушао Легију, који је позвао телефоном Чеду Јовановића, шефа посланичке групе у Скупштини Србије, с којим је био на вези, овај је дошао и после три-четири часа „преговора“ са младићем који је можда вршњак његове ћерке прихватио да га одведу у Централни затвор. У том понижењу српски вођа засвагда је сишао са Дедиња и доживотно утамничио себе - навео је Ћосић.

Шеф српске дипломатије раскринкао шиптарске лажи о рату на Косову и Метохији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА