Најновије

БОЈКО БОРИСОВ ПОДНЕО ОСТАВКУ: Оставио ју је на писарници парламента, није смео посланицима пред очи

У процесу формирања нове бугарске владе после парламантарних избора, актуелни премијер Бојко Борисов предао је оставку своје владе новом парламенту, што је на уводној пленарној седници потврдила посланица Мика Зајкова која је председавала као најстарији посланик.

Бојко Борисов (Фото: Влада Бугарске)

Према бугарском Уставу, кабинет на челу са Бојком Борисовом наставиће да обавља своје дужности све док се не изабере нови Савет министара и обезбеди континуитет власти.

БТА преноси да је Зајкова критиковала Борисова због оставке достављене у писму регистру Народне скупштине и напоменула да се он или постидео или омаловажава парламент, јер се није појавио лично пред народним посланицима.

Агенција наводи да су сви чланови Савета министара, осим два, били присутни током заседања као део изабране посланичке групе ГЕРБ.

И Борисов је изабран за посланика, али је мандат вратио и пре него што је положио заклетву.

На парламентарним изборима у Бугарској, одржаним 4. априла, водећа конзервативна странка Грађани за европски развој (ГЕРБ) премијера Бојка Борисова освојила је 25,8 одсто гласова, следи партија Постоји такав народ са 17,4 одсто, док је Бугарска социјалистичка партија на трећем месту са 14,79 одсто гласова.

На чију страну ће стати Турска у случају рата, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА