Најновије

ДА ЛИ СЕ МЕЊА ПРЕАМБУЛА О КОСОВУ?: Дачић проговорио о промени Устава!

Председник Народне скупштине Ивица Дачић изјавио је данас да је потребно још једном отворити јавну расправу о промени Устава, истицући да је реч искључиво о промени која се тиче независности правосуђа.

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

Приче да ће се мењати преамбула о Косову су - празне приче, истакао је Дачић.

Он је навео да скупштински одбор није усвојио предлог за промену Устава, већ донео одлуку да је, пре него што буде усвајање, потребно да се обави још један круг консултација имајући у виду различите ставове и потребу да се око тога формира шири друштвени консензус, колико год је то могуће.

Дачић је прецизирао да се гласало о предлогу председнице Одбора за уставна питања и законодавство Јелене Жарић Ковачевић која ће, додао је, организовати расправу са Друштвом судија, Удружењем тужилаца и другима актерима којих се та тема тиче.

- Потребна је јавна расправа да се још једном види да ли је то оно што се заиста хоће - рекао је Дачић и додао да та расправа не треба да траје превише дуго.

Навео је да су се појавиле различите приче по којима испада да ова Народна скупштина хоће "силом или на превару да прогура неке промене Устава" и истакао да је реч искључиво о промени Устава која се тиче независности правосуђа, односно о томе како се бирају судије и тужиоци.

Вучића нервирају одласци грађана на одмор! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА