Најновије

ЛИНТА ОДГОВОРИО ЛИЦЕМЕРНОМ МИЛАНОВИЋУ: Нека Хрватска објави националну припадност несталих!

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је данас лицемерном изјаву хрватског председника Зорана Милановића како Србија, пре уласка у Европску унију, мора открити где се налазе посмртни остаци несталих хрватских бораца и цивила.

Миодраг Линта. (Фото: Јутјуб)

- За Милановића питање несталих није људско, већ пре свега политичко питање које је у функцији напада на Србију - наводи се у Линтиној изјави за јавности и додаје да Хрватска годинама политизује питање несталих с циљем да оправда лаж о такозваној великосрпској агресији.

Линта је подсетио да званични Загреб годинама говори о 1.869 несталих грађана Хрватске, али вешто крије националну структуру несталих лица, јер више од 1.100 несталих су Срби, а мање од 800 Хрвати.

Он је напоменуо да у Хрватској и данас постоје на десетине познатих гробних места са посмртним остацима више од 150 убијених српских бораца и цивила који се не ексхумирају јер нема политичке воље, а да се у Заводу за судску медицину у Загребу налази око 900 ексхумираних тела чију идентификацију хрватска страна опструише јер више од 500 су тела страдалих Срби.

- Србија треба да тражи да Хрватска коначно објави националну припадност 1.869 несталих грађана с циљем да се спречи даља манипулација званичног Загреба са решавањем питања несталих лица - истакао је Линта.

Путин тражио одговор од Бајдена у вези атентата на Лукашенка! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА