Најновије

ИСЛАМСКА ДРЖАВА ЈАВЉА: Убили смо двојицу руских војника! Погинули су у жестокој борби код Сукне

ИД тврди да су њени борци убили двојицу оперативаца руских специјалних снага током сукоба у централном делу Сирије. У изјави агенције "Амак", група тврди да су два оперативца убијена током неуспелог ваздушног слетања у предграђу града Сукна у источном Хомсу.

Исламисти (Фото: Јутјуб)

Јединица оперативаца спустила се из хеликоптера и упустила у жестоку битку са групом терориста ИД који су у то време деловали на том подручју. Према "Амаку", битка се завршила убиством двојице руских оперативаца и рањавањем неколико других. Оштећен је и хеликоптер.

Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону и многи други извори известили су о серији руских ваздушних напада на ћелије ИД у централној Сирији у последњих 48 сати. Међутим, нису поменути сукоби.

Ћелије ИД у централном региону претрпеле су велике губитке у последњих неколико месеци као резултат операција сиријских провладиних снага и руских ваздухопловних снага. Тврдње терористичке групе тек треба да се провере.

Ове тврдње можда нису ништа друго до пропагандни трик. Министарство одбране Русије, које обично признаје своје људске губитке у Сирији, тек треба да коментарише ове тврдње.

Каћуше погодиле ваздухопловну базу у којој су и Американци! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА