Најновије

МИНСК РЕВИДИРАО ВОЈНУ ДОКТРИНУ САВЕЗНЕ ДРЖАВЕ: Документ о савезу Русије и Белорусије промењен

У белоруској војсци је речено о ревизији војне доктрине Савезне државе Русије и Белорусије.

Белоруска војска (Фото: РИА Новости)

Војна доктрина Савезне државе Белорусије и Русије значајно је промењена, рекао је Павел Муравејко, заменик начелника Генералштаба белоруских оружаних снага.

"Не стојимо мирно у спровођењу закона. Недавно је документ који чини основу координисане војне политике,војна доктрина Савезне државе, радикално ревидиран", рекао је он на свечаном скупу "Савезна држава: отварање нових могућности “.

Према његовим речима, документ тек треба да одобри Врховно државно веће.

Састанак је темпиран на Дан јединства народа Русије и Белорусије, који се сваке године обележава 2. априла, годишњице потписивања споразума о формирању заједнице две државе.

Раније је белоруски лидер Александар Лукашенко рекао да Москва и Минск доживљавају колосални притисак споља и нагласио њихов заједнички интерес за даљу сарадњу.

Лукашенко је раније приметио да Белорусија и Русија треба да „модернизују“ документе о употреби регионалне групације оружаних снага, узимајући у обзир ситуацију на западним границама и у свету. У децембру 2020. представљен му је ажурирани план за употребу регионалног груписања снага, који је накнадно одобрио. Медији су пренели да је исти посао рађен и у Русији.

Лукашенко је истовремено рекао војсци да је немогуће смирити се, ма колико „уљуљкивали“ САД и НАТО разговором о уобичајеним вежбама њихових снага.

Нова ратна дејства у Донбасу погледајте ОВДЕ.

Извор: Оравда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА