Најновије

ПАЛЕСТИНА ПОВЛАЧИ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА? Лажна држава отварањем амбасаде у Израелу навукла гнев Арапске лиге!

Амбасадор Палестине у Србији Мохамед Набхан потврдио је да је та земља покренула иницијативу у Организацији исламске сарадње (ОИС) да се замрзне чланство Косова због отварања представништва у Јерусалиму.

Мохамед Набхан. (Фото: Јутјуб)

Уколико се предлог прихвати, то би могло да значи затварање представништава у Приштини, замрзавање уговора или повлачење признања Косова од стране чланица те организације.

Амбасадор је у разговору за Тањуг рекао да су одлуку Приштине да отвори представништво у Јерусалиму осудиле све земље чланице Арапске лиге и ОИС, али да би требало предузети конкретне кораке како би влада у Приштини знала како треба да се понаша на међународној сцени.

- Прекид сарадње, тј. замрзавање сарадње могло би да значи затварање амбасада уколико их имају у Приштини или ако имају неке уговоре да их стављају на лед. То значи доста тога - изјавио је Набхан.

Упитан да ли би то могло да значи повлачење признања независности Косова, амбасадор је одговорио потврдно и рекао да и то долази у обзир.

- Уколико Косово инсистира на томе што ради, то сигурно следи. То је други корак - рекао је амбасадор.

Набхан је подсетио да иако Косово није пуноправни члан ОИС, Палестина је од свих земаља чланица, њих 58 тражила да не отварају представништва у Јерусалиму будуц́и да је и по резолуцији Савета безбедности УН 478 забрањено државама да премештају амбасаде или представништва у Јерусалим.

Како је објаснио Палестина је одлучујући фактор у ОИС-у будуц́и да је сврха оснивања те организације био Јерусалим.

- Та организација постоји само из једног разлога, а то је Јерусалим. Ако неко крши то правило онда нема сврхе да постоји та организација. Зато ми имамо одлучујући фактор у тој организацији - рекао је он.

Чешки премијер удара на руског председника, поручио да не жели ни Спутњик Ве! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА