Најновије

АМЕРИЧКА СТРАТЕШКА КОМАНДА ПРЕСТРАШИЛА НАРОД: Објавили колико смо близу нуклеарног рата и уништења (ВИДЕО)

Стратешка команда Сједињених Држава (такође позната по скраћеници - STRATCOM) је борбена команда задужена за амерички нуклеарни арсенал, ПВО и свемирске снаге.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

У случају нуклеарног рата, STRATCOM би имао задатак да изврши лансирање америчких нуклеарних ракета против непријатеља.

STRATCOM је још једном престравио своје следбенике на Твитеру, овог пута објављивањем касних ноћних твеетова без контекста који су прегледали његово ажурирање нуклеарног држања.

Нису дате додатне позадинске информације, везе или контекст, што је подстакло следбенике да изразе своју забринутост или да питају шта се дешава.

"Па, добро ћу спавати вечерас након што то прочитам", изговорио је један корисник.

Други су претворили Твитер нит у коментар моћи америчког војно-индустријског комплекса, сугерирајући да би Америка требала трошити мање на припреме за рат, а више на здравствену заштиту или објављивањем мема (заједно са референцама на Ратне игре) указују на апсурдност ситуације.

Контекст који стоји иза најновије изјаве је да STRATCOM планира да објави изјаву о свом ажурираном нуклеарном положају, уз команданта команде, адмирала Чарлса Ричарда, који би у уторак требао да сведочи пред сенатским Одбором за оружане снаге и Хоусе Хоусе-ом Среда. Тамо се очекује да он и начелник команде свемирских снага, Џејмс Дикинсон, разговарају о америчком војном буџету за фискалну 2022. годину и такозваном "Програму одбране будућих година" - који сумира и пројектује снаге, ресурсе и опрему повезану са свим Одељењем Програми одбране.

У понедељак, у часопису Хил, Дикинсон је наговестио да је његова команда имала задатак да се "припреми за рат који још није вођен" и похвалио се америчким свемирским војним способностима, позивајући напоре Русије и Кине у том правцу претње "западу.

САД су усред 30-годишњег програма за унапређење нуклеарног арсенала, вредног 1,5 билиона долара. Америчка потрошња еквивалентна је чак 53 пута већој од оне коју је Русија потрошила на надоградњу свог нуклеарног одвраћања из совјетске ере последњих година. Амерички програм одобрио је председник Барак Обама крајем 2016. године, с тим што је Доналд Трамп у 2018. додао потрошњу и одобрио употребу нуклеарног оружја против не-нуклеарно наоружаних противника.

Руско ирански савез није безуслован, у Сирији су сукобили интересе! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Sputnik International

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА