Најновије

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА НА УЛТИМАТУМ ЧЕШКЕ: Оставите то за НАТО, за нас је овај тон неприхватљив

Министарство спољних послова Русије је, одговарајући на чешки ултиматум о протеривању дипломата, рекло да ће се разговор са чешким амбасадором наставити 22. априла. Ово је на свом Фејсбук птофилу изјавила портпарол министарства Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

„Нудимо Прагу да остави ултиматуме за комуникацију унутар НАТО-а. Са Русијом је такав тон неприхватљив“, рекла је дипломата.

Раније је Праг захтевао да Москва врати протеране чешке дипломате назад, а то мора да се уради пре 12 сати 22. априла - у супротном обећавају да ће послати друге запослене у руској дипломатској мисији.

Односи Русије и Чешке погоршали су се услед оптужби на рачун руских обавештајних служби, за које Праг сматра да су умешане у експлозију у складишту муниције у Врбетици 2014. године. Уследила је одлука о протеривању 18 руских дипломата. Поред тога, 19. априла чланови чешке владе једногласно су одлучили да искључе Росатом са листе кандидата за учешће у тендеру за изградњу нове енергетске јединице у Дукованима на југоистоку земље.

Москва се обавезала да ће предузети реципрочне мере и већ је протерала 20 чешких дипломата.

Зашто Русија одржава барут сувим, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА