Најновије

ТЕПИЋ: Истераћемо све до краја, има још сведока у случају "Палма"

"Не бих себи дозволила да ризикујем са само једним исказом и са тако тешким доказима, који би срушили сваку владу, наравно да имам још сведока и њихових исказа. Нећемо се на изношењу тих детаља зауставити, морамо да истерамо ствар до краја", рекла је Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде, гостујући на телевизији Н1.

Маринка Тепић (Фото: Јутјуб)

Тепић је у понедељак подигла буру у јавности, будући да је изнела детаље подвођења девојчица, девојака и жена у Јагодини, у којој се за све пита Драган Марковић Палма. Ни три дана касније прашина се не спушта, а и како би, па потпредседница ССП истиче да постоји још сведока за језиве радње у Јагодини.

- Много је информација када је реч о овом случају, то је нешто што није могло да се прикрије. Цела та тактика тих "симпатичних" газдинских односа према становницима Јагодине, према мојим информацијама, креирала је атмосферу да се сви осете као део породице и да људима буде теже да изађу јавно и кажу да је Палма урадио нешто. Такав сценарио стварања приватног града и задуживања одвођењем деце и студената на ексурзије, добринео је томе да се сви навикавају на Палму - рекла је Тепић за Н1 и додала:

- Грађани се на тај начин анестезирају због таквих манира, а који нису случајни, тако се ствара много већи проблем и задрђка да се не каже када нешто није у реду или да је у питању кршење закона.

Потпредседница ССП рекла је да имају снимљеног сведока који може да каже како изгледа разговор за посао у Јагодини

- Ја све што сам рекла, ја сам цитирала. Велики број грађана ми се стално обраћа. Мени су се обраћале и жртве које су сада у иностранству, а њима је мало и лакше јер немају толики страх као неко ко ми се обраћа из Јагодине. Мени је страшно је да је Драган Марковић Палма покушао у Скупштини да дискредитује сведока, што је просто невероватно. Ако треба ја ћу да одговарам и Драган Ђилас ако треба, уколико је ово лаж. А истина је. Постоје сведоци, фотографије, све. Он је јуче у највишем законодавном телу вршио судски процес против сведока чиме врши утицај на све оне који желе да кажу нешто - истакла је Тепић.

Потпредседница Странке слободе и правде је још једном поновила да се у јавности суди сведоцима у случају "Палма" и да Марковић, будући да је на слободи, може да утиче на сведоке.

- Нисам неко ко је спреман да прави компромисе, суштина је да ли је ово тачно - а тачно је. Лице је више година било запослено у Палмином хотелу, за шта постоји документација. А Драган Марковић Палма, пошто је још на слободи, може да утиче на сведоке. Сад се као Јутка крије иза женских сукњи. Он није само председник Скупштине Јагодине, он је и посланик и у Скупштини је осудио сведока. И тако је извршио притисак на све друге који би јавно говорили о свему.

Она је додала да је очекивала од тужитељке Доловац да реагује, барем као жена.

- Очекивала сам да ће да ће каже јавите се слободно, ово је ваша држава, хајде да помогнемо истрагу. Нестала је Загорка, изглда да ћу поново морати да је тражим - казала је Тепић.

- Слушајући све сведоке и људе који су то видели, јасно је да је та мрежа веома раширена и да има основа за Тужилаштво за организовани криминал. Да ли се плашим због свега овога? Помислим некад на то, али је добро да немам много времена да мислим на то. Једно је сигурно, све мора да се истера до краја, што би колоквијално рекли, макар нам то било последње - додала је Тепић.

Драган Марковић Палма је јуче најавио да ће 400 жена да тужи Маринику Тепић, и то због изјаве да жене у Јагодини добијају "телефоне за дружење".

- Имамо сведоке за ту причу о "телефонима за дружење". За тај "телефон за дружење" имамо снимак сведока који објашњава целу ситуацију када је дошао на разговор код заменика градоначелика Ратка Стевановића, десне руке Палме. Сведок у снимку све врло јасно објашњава. Све што сам трекла сам цитирала. Обраћа нми се велики број грађана и мимо ове теме, нарочито кад сам је отворила у медијима. Почело је да пристиже много сведочења, обраћале су ми се жртве, део њих је у иностранству. Оне су храбрије, јер немају физички страх од угрожене безбедности, али има сведока који се јављају из Јагодине.

"Има основа за Тужилаштво за организовани криминал"

Тепић сматра да Тужилаштво у Јагодини не може да изврши независну истрагу, што је мишљење и других правника.

- Слажем се да не може да се спроведе независна истрага у јагодинском тужилаштву. Због тога би требало госпођа Доловац да реагује и да премести сам поступак у неко друго тужилаштво. То је прва ствар, могуће је да се уради, једноставно то су њене надлежности. Без обзира да ли се сумња у ефикасност или независност, али то су основе. Друго, то је неко моје мишљење, иако нисам правник, слушајући сведоке, жртве и очевице, колико је та мртежа раширена, има основа и за Тужилаштво за организовани криминал.

"Политичар педофил? Јурић није могао да демантује да то није Палма"

Говорећи о изјави Игора Јурића од пре неколико дана, Мариника Тепић је запазила једну чињеницу.

- Мени је најзначајнији део његовог исказа да није могао да демантује да се ради о Палми, када је реч о томе ко је политичар педофил. Рекао је да нема сагласност породица да изговори име, међутим није ни могао да оповргне причу о Палми. Можда се и он човек уплашио? Јер, Марковић није неко ко је пекар, већ је особа која долази из криминалног миљеа, за њега се зна како управља не само својим радом, него и другим процесима одржавања коалиције са СПС. Подсетићу, они су дугогодишњи чиниоци више власти.

Тепић је на крају прочитала делове исказа сведока који је присустовао поменутим подвођењима, чак и на путовањима по Грчкој.

- Шема је увек иста. Прослава нечега, уз естрадне звезде попут Цеце, Лукаса, Ђанија. јер су они мамац за студенте и млађе људе. Након тога, око поноћи, на сцену ступају анимир даме. Оне путују са том делегацијом, неке су из Јагодине, а међу њима неке раде и у јавним предузећима. Има их И из околних села, а њима координишу Палмине секретарице. Оне их зове, одређују која где и коме иде. Међу најредовнијим гостима је Палмин градоначелник Ратко Стевановић. Места у самој у Јагодини у коју долазе ови људи има пуно - изјава је сведока који је рекао да је реч о школском примеру елитне проституције, а коју је прочитала Тепић.

Она је додала да још увек није контактирана из Тужилаштва.

Како је Станишић изнутра рушио Милошевића прочитајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА