Најновије

БЕОГРАД ДОБИЈА БИСТУ СИ ЂИНПИНГА? Захтев предат Вучићу! (ФОТО)

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) истакли су у свом новом саопштењу да су предали званични захтев председнику Републике Србије Александру Вучићу да Београд добије бисту председника НР Кине Си Ђинпинга.

НКПЈ и СКОЈ захтевају постављање бисте председнику Кине Си Ђинпингу. (Фото: Правда)

- Постављањем бисте Си Ђинпингу наша земља би се на достојан и симболичан начин одужила народу НР Кине и њиховом лидеру, на великој помоћи и доприносу у борби са коронавирусом у Србији – пише у саопштењу.

Они у саопштењу наводе да би најбоље било да биста председнику НР Кине буде постављена у Парку пријатељства на Новом Београду, недалеко од амбасаде Кине која је бомбардована 1999. године.

Саопштили су да је разлог њихове иницијативе за подизање бисте председнику Кине је тај што је ова пријатељске земља од почетка епидемије била уз Србију као и да је НР Кина је послала делегацију лекара на самом почетку епидемије у Србију, а из социјалистичке Кине набављене су и две трећине вакцина против корона вируса којима су вакцинисани грађани Србије.

- На тај начин, народ Србије требало би да се захвали народу Кине и другу Си Ђинпингу. Велика већина народа у Србији у Си Ђинпингу и Комунистичкој партији Кине, која ове године обележава велики јубилеј, 100 година од оснивања, види као своје искрене пријатеље.
Подсећамо да је Кина ставила вето у Савету безбедности Ујединих нација када је НАТО отпочео злочиначку агресију на нашу земље, а такође социјалистичка Кина не признаје лажну државу Косово. Док су нас други гађали осиромашеним уранијумом, и данас после 22 године и даље сматрају то оправданим, Кина нам је увек само помагала и бранила наше интересе. – стоји у саопштењу.

Истакли су и да су Кинези били најбројнији инострани гости у Србији пре епидемије, а биста ће само проширити интересовање грађана ове пријатељске земље за посету Србији. 

- НКПЈ и СКОЈ су предали писмо и Влади Републике Србије и градоначелнику Београда са истим захтевом. НКПЈ и СКОЈ смтрају да на овај начин, наша земља ће се одужити достојанствено и симболично чином захвалности, како се никада не би заборавили прави пријатељи. – закључили су у саопштењу НКПЈ и СКОЈ. 

Цео Балтик стао уз Чешку: Још три нове државе протерују руске дипломате! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА