Најновије

ПУТИН ЈЕ ПРИЗНАО ДНР И ЛНР И ИЗАШАО ЈЕ ИЗ МИНСКИХ СПОРАЗУМА: Није могао да направи лапсус

Речи руског председника Владимира Путина да би Украјина требало да преговара са представницима ЛПР и ДПР ради решавања ситуације у Донбасу изјава су о повлачењу Русије из споразума из Минска, изјавио је потпредседник украјинске владе и министар за привремено окупиране територије Украјине Алексеј Резников.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Резников је нагласио да према међународном праву председник, премијер и министар спољних послова могу давати званичне изјаве у име државе.

„Управо смо чули са усана председника Руске Федерације званично признање две квази креације са окупационим режимима са одговарајућим скраћеницама ЛНР и ДНР. Ово је у ствари повлачење из Минских споразума, јер Мински споразуми не садрже такве појмове ЛНР и ДНР, постоји ОРДЛО Украјине (посебни рејони Доњецке и Луганске области – прим. ред.)“, приметио је Резников.

Истовремено, признаје да је Путин могао да направи лапсус.

„Председник Путин је или направио лапсус, случајно је рекао ове две скраћенице (у ствари тако мисли, али могао је да погреши) или они већ имају план'’, рекао је Резников.

Према његовим речима, шеф руске делегације трилатералне контакт групе за решавање ситуације у Донбасу Борис Гризлов и заменик шефа председничке администрације Руске Федерације Дмитриј Козак кажу „ОРДЛО Украјина“.

„Желим да чујем следеће среде како називају ове територије. Ако почну да их називају, то значи да се њихов наратив променио“, закључио је украјински министар.

О преговорима између ЕУ и Русије о разоружању прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА