Најновије

ПЕНТАГОН ПОКРЕНУО ИСТРАГУ! Амерички војници нападнути непознатим оружјем! (ВИДЕО)

Сједињене Државе покренуле су истрагу о употреби непознатог оружја у Сирији против америчке војске.

Америчка војска. (Фото: army.mil)

Реч је о наводној употреби непознатог импулсног оружја против америчких снага у Сирији. Према документима које је представио Пентагон, Русија је прва под сумњом, јер ниједна друга страна у Сирији нема такве технологије. Ово је известио амерички Политико.

„Званичници одбране обавестили су конгресне одборе о употреби мистериозног оружја против америчког војног особља. Пентагон је обавестио старије законодавце о обавештајним подацима повезаним са наводним циљаним енергетским нападима на америчке снаге, а два извора која имају директно знање о том питању рекли су да су званичници идентификовали Русију као вероватног кривца.

Министарство одбране истражује инциденте од прошле године, укључујући инциденте усмерене на особље широм света, према наводима четворице бивших званичника националне безбедности који су директно укључени у истрагу. Истрага је део ширег напора за истраживање циљаних енергетских напада на америчке званичнике од стране неколико агенција последњих година.

Од краја 2016. године, око 50 званичника пријавило је симптоме мистериозне болести која је међу америчким дипломатама са седиштем на Куби постала позната као „синдром Хаване“. Симптоми су укључивали акутно звоњење и притисак у ушима, као и губитак слуха и равнотеже, умор и главобоље. „Неке од жртава претрпеле су оштећење мозга“, пише Политико.

Инциденти сумњивих руских напада на Американце у иностранству постали су толико забрињавајући да је Пентагонова канцеларија за специјалне операције и сукобе ниског интензитета започела истрагу прошле године. Нејасно је колико је војника повређено, као ни степен њихових повреда.

Украјиснски тенкови стигли у Донбас! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Магазин Геополитика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА