Најновије

ТАКО ТО РАДИ ПУТИН! МОСКВА ЗАБРАНИЛА УЛАЗАК У РУСИЈУ ЗА 24.455 СТРАНАЦА: Подржали су на улицама рушење легалне власти!

Руско Министарство унутрашњих послова забранило је улазак у земљу за 122 странца за која се утврдило да су ове године учествовали у неовлашћеним протестима у Москви. Санкционисани појединци неће се моћи вратити у Русију 40 година.

Илустрација (Фото: kremlin.ru/ Правда)

Говорећи на састанку о безбедности, миграцији и међунационалним односима у руској Јавној комори, шеф Одела за миграције московске полиције Дмитриј Сергиенко открио је да ће главни град дуго санкционисати приступ за оне који представљају претњу јавној сигурности и јавном поретку.

Иако Сергиенко није прецизирао у којим су протестима су учествовали ти инострани држављани, вероватно се то односи на оне који су учестовали у јануарским протестима у знак подршке затвореном активисти Алексеју Наваљном, када су тражили његово пуштање из затвора. Симпатизери опозиције тврдили су да је око 40.000 људи присуствовало протестима у Москви 23. јануара. Међутим, власти су тврдиле да је тај број био далеко мањи, односно око 4.000 људи. Недељу дана касније одржан је још један протест, али је на њему одазив био знатно мањи.

Почетком фебруара Москва је протерала дипломате из Немачке, Шведске и Пољске, оптужујући их за присустовање тим демонстрацијама, упркос приговорима трију амбасада.

- Не петљајте се у унутрашња питања суверене државе. Ми препоручујемо да се сви баве властитим проблемима - рекла је портпаролка  Министарства вањских послова Мариа Захарова за московски пословни дневник РБК. 

- Верујте ми, те земље имају довољно властитих проблема с којима се свака од њих треба позабавити - истакла је она.

Сергиенко је, такође, приметио да је у последња три месеца московска полиција забранила улазак у Русију за 24.455 страних држављана, који су "склони чињењу казнених дела."

Како су руски бродови заштитили Сирију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА