Најновије

ВЕЛИКА АМЕРИЧКА КОРОНА МИСТЕРИЈА: Државе које су укинуле ограничења имају мање заражених од оних које то нису урадиле! (ВИДЕО)

Државе које предводе републиканци, укључујући Тексас и Флориду, пријављују мање случајева коронавируса него Мичиген, Пенсилванија и Њујорк - све их воде истакнути демократе који одбијају да повуку прописе против короне и држе обавезу ношења маски, показују подаци ЦДЦ.

Корона вирус. (Фото: pixabay. com)

Левица је широко критиковала гувернера Тексаса Грега Абота након што је 10. марта у потпуности преокренуо мандат државе и потпуно отворио своју државу. Гувернер Флориде Рон ДеСантис такође је оптужен да је угрозио становнике Флориде када је дозволио да се предузећа у септембру у потпуности отворе без обавезе ношења маски.

Иако су обе државе успеле да смање стопе позитивности случајева и започну дуг пут ка економском опоравку, Пенсилванија, Њујорк и Мичиген - који су и даље везани за текућа ограничења - предводили су свакодневни пораст случајева КОВИД-19.

Подаци између Универзитета Џона Хопкинса показују да су Њујорк, Мичиген, Флорида, Пенсилванија и Њу Џерси чинили 44% свих нових инфекција између 29. марта и 4. априла, са око 197.500 случајева од око 452.000 забележених широм земље.

Према подацима Центара за контролу болести (ЦДЦ), Мичиген се последњих недеља суочио са најгорим стопама позитивности на КОВИД-19 у земљи. Држава је пријавила 390,2 случаја вируса на 100.000 у последњих седам дана. Гувернерка Гречен Вајтмер кривила је оне који су ишли на Флориду и позвала становнике да се враћају из сунчане државе да недељу дана раде од куће или да недељу дана њихова деца уче на даљину.

Пенсилванија је овог месеца забележила забрињавајући пораст случајева коронавируса и сродних хоспитализација, а здравствени службеници пријавили су 221,4 случаја на 100.000 у последњих седам дана.

Њујорк је пријавио 206,1 случаја на 100.000 у последњих седам дана. Остатак Емпире Стате-а износио је 176,4 случаја на 100.000 током прошле недеље, показују подаци ЦДЦ-а. Упркос томе, становници Њујорка постају фрустрирани сталним мандатом гувернера Ендруа Куома. Овај демократа тренутно је под истрагом због његовог поступања са пандемијом у установама за негу старијих особа.

Администрација Бајдена више пута је тражила мандате за маске широм земље. Председник Бајден оштро је критиковао Тексас због укидања њихових правила у марту, назвавши га тада „неандерталским размишљањем“, али држава је од тада забележила само пад броја случајева и хоспитализација.

Немачка уцењена од Америке пала на колена? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА