Најновије

ДАЧИЋ: Могуће да је Ајхорст написала нон-пејпер за Косово!

Због чврстог става о непризнавању Косова, Србија је била изложена разним нон-пејперима, изјавио је данас председник Скупштине Србије Ивица Дачић који није искључио могућност да је Ангелина Ајхортс написала најновији ''нон-пејпер'' о решавању косовског питања јер је, како каже, она годинама непосредно учествовала у дијалогу Београда и Приштине.

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

Дачић је рекао за ТВ Пинк да је Ајхорст, која се помиње као наводни аутор тзв. нон-пејпера Немачке и Француске о решавању косовског питањ, “свих ових година држала везу и са Београдом и са Приштином“, али да она није могла сама да напише тај документ и да се вероватно са неким консултовала.

“Појавила се пандемија разних нон-пејпера, то се гурне у етар и онда Приштина каже да је све то наместио Београд, да имамо тајне везе и папире, а у суштини ниједан од тих папира нама не одговара“, казао је Дачић.

Нагласио је да Београд од старта преговора са Приштином има јасна опредељења да неће признати независност Косова, али да жели да разговара о нормализацији односа са Приштином.

Дачић је оценио да ставовима о недоласку 11.маја на наставак дијалога са Београдом, Курти понижава ЕУ усред Брисела.

“Наша позиција је принципијелна и оштра, али је конструктивна и није негаторска, нисмо ту да уништимо дијалог већ да дамо допринос дијалогу и да понекад одћутимо на нешто на шта би требало да реагујемо хистерично“, рекао је Дачић.

Додао је да је Приштина “највећа опасност“ за наставак дијалога и да ужива одговарајућу подршку западних земаља које не осуђују изјаве приштинских званичника.

Нон пејпер који нуди (не)решење! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА