Најновије

НЕМА ТЕ У САОПШТЕЊУ НАТО ЈЕР НЕ ПОСТОЈИ ДРЖАВА КОСОВО! Куртију стигао немилосрдан одговор

Портпаролка НАТО Делфин Мос кратко је одговорила зашто се у званичном саопштењу НАТО нигде не помиње да је Аљбин Курти премијер тзв. Косова, рекавши да ни на састанцима које је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг одржао са Куртијевим претходницима нису навођене њихове функције, нити посете објављиване на сајту.

Аљбин Курти. (Фото: Јутјуб)

Мос је изјавила да је "то мање-више познато, с обзиром да тзв. Косово још увек није чланица НАТО и да чак и пре Аљбина Куртија, ни председник тзв. Косова, ни премијери, ни министри и друге личности нису цитиране њихове функције нити су њихове посете објављиване у званичним документима Северноатлантске алијансе на сајту НАТО". Она је додала да је све у складу са постојећим правилима.

Како се наводи исто правило је важило и за састанке Столтенберга са Хашимом Тачијем, Исом Мустафом или Авдулахом Хотијем.

Столтенберг је објавио на Твитеру да је данас разговарао са лидером Самоопредељења и председником тзв. косовске владе о догађајима на Косову и значају Кфора за стабилност на Западном Балкану.

Бајден успавао Теда Круза! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Балкан инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА