Најновије

НЕКАДА СУ ТО РАДИЛИ БОМБАРДЕРИ, А САД ДРОНОВИ: Украјинци ударима на цивиле ломе отпор у Донбасу! Међу цивилима завладао страх

Цивил са више рана од гелера хоспитализован је пошто је преживео напад експлозивне направе коју је ласнирао украјински дрон приликом напада на самопроглашену Луганску Народну Републику, саопштиле су данас локалне власти.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Извештај о нападу дроновима на цивилне циљеве долази у тренутку кад је у току пораст случајева прекида ватру на линији раздвајања Украјинске војске и милиције Доњецке и Луганске Народне Републике.

Доњецка Народна Република саопштила је да је у суботу у украјинском нападу дроном у Олександривску убијено дете предшколског узраста и рањена једна жена.

После овог напада руски парламентарац Вјачеслав Володин сугерисао је да је време да Украјина због напада на цивиле буде избачена из Савета Европе.

Иначе напад се догодио на обали реке у близини села Миколајвика. Наводи се да су дрон лансирали припадници 80. бригаде украјинских оружаних снага. 

Милиција ове самопроглашене републике на истоку Украјине прецизирала је, да је откако су додатне мере прекида ватре ступиле на снагу у Донбасу крајем јула прошле године, регистровано шест случајева украјинског лансирања борбених беспилотних летелица према отцепљеном региону. Као резултат, повређена су два припадника народне милиције.

Милиција је даље позвала међународне посматраче и међународну заједницу да „пажљиво прате терористичке акције украјинске стране, које представљају кршење Женевске конвенције“.

Шта Путин каже о својим данима у основној школи прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА