Најновије

МАЂАРСКА НА НОГАМА: Велика објава Виктора Орбана!

Мађарски премијер Виктор Орбан најавио је од сутра попуштање мера и поново отварање трговинских и неких услужних делатности јер се у земљи вакцинисало, макар једном дозом, више од четвртине укупног становништва.

Виктор Орбан. (Фото: abouthungary.hu)

Ројтерс преноси да Орбан, кога очекују избори за годину дана, покушава да држи под контролом најсмртоноснији талас КОВИД-19 на свету у својој земљи, а да то уравнотежи са потребом поновног покретања привреде како би се избегла друга година дубоке рецесије.

"Данас стижемо до важне прекретнице. У протеклих месец дана повећали смо вакцинацију 2,5 пута, тако да од сутра трговине могу поново да се отворе и услуге поново да се покрену. И даље ће важити епидемиолошке мере, молим вас да их поштујте.“, рекао је Орбан у видео снимку на Фејсбуку, наводи агенција.

За сада се попуштање мера не односи на школе које ће се поново отворити 17. априла, а хотели ће такође остати затворени, као и ресторани, који према новим правилима могу да раде само са шалтерском продајом или уз услугу доставе.

Ројтерс преноси да према подацима Универзитета Џонс Хопкинс, Мађарска има највише смртних случајева од Ковид 19 по глави становника на свету већ неколико недеља, а да је здравствени систем под великим притиском, упркос томе што се имунизовала петина становништва у једној од најбржих кампања за вакцинацију у Европи.

Мађарски лекари упозоравају да је исхитрено поновно отварање преурањено, а Јанош Славик, водећи инфектолог у будимпештанској Ковид болници, рекао је локалним медијима да је земља далеко од стопе вакцинације која омогућава поновно отварање и да би колективни имунитет могао да се достиге тек са негде око 6-7 милиона вакцинисаних људи, наводи агенција.

Ни брат ни кумови, на документу је Вучићев потпис! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА