Најновије

А САД - МИТО ПО ЗАКОНУ! Ко хоће операцију, да плати 4.000 евра! (ФОТО)

На друштвеним мрежама појавила се информација да на Институту за ортопедско хируршке болести Бањица, у доба коронавируса, грађани могу одмах да се оперишу, али за то морају да издвоје и до 4.000 евра. Реч је о интервенцијама које би се обављале ван радног времена лекара и за које постоји ценовник.

Др Зоран Башчаревић (фото: Јутјуб)

Ова информација убрзо је постала вирална на интернету, а бројни корисници друштвених мрежа тврде да је управо директор овог Института Зоран Башчаревић истакао да сви они, који неће да чекају и сами желе да плате интервенцију, могу то да учине викендом.

Реч је о операцијама које би биле обављене ван радног времена, а на шта лекари, како у изјави за Нова.рс тврди Башчаревић, имају право по Закону о здравственој заштити.

“Законска регулатива је, према Закону о здравственој заштити, да лекари оперишу ван радног времена и да за сваку интервенцију постоји ценовник, у који пацијенти имају увид”, рекао је Башчаревић за портал Нова.

На друштвеној мрежи Твитер освануо је и један рачун, на коме се види да је одређена интервенција била плаћена чак 443.981,01 динара. Засад није познато о којој је интервенцији реч.

Ова информација изазвала је бројне реакције грађана – једни тврде да је то опште позната ствар, која се практикује већ година, док други тврде да је то срамота, поготово у ситуацији када је епидемија вируса у јеку.

Да ли ће Србија прва у свету увести обавезну вакцинацију, читајте ОВДЕ.

Извор: Nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА