Најновије

ЛАВРОВ: Могуће учешће ЕУ у евроазијском партнерству

Велико евроазијско партнерство отворено је за Европску унију, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров у интервјуу пакистанском листу News International.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

"Иницијатива руског председника Владимира Путина за формирање Великог евроазијског партнерства промовише агенду уједињења. У њој учествују све државе континента, укључујући чланице ЕАЕУ, ШОС, АСЕАН, као и, ако је заинтересована, Европска унија“, рекао је Лавров.

Према речима руског шефа дипломатије, спровођење ове иницијативе не само да ће ојачати позитивну међусобну повезаност и повећати конкурентност свих учесника, већ ће такође помоћи у изградњи континенталног простора мира и стабилности.

Лавров је нагласио да је Русија заинтересована за јачање интеракције са пакистанским, индијским и другим партнерима у Евроазији због присуства заједничких интереса: обезбеђивања сигурности и побољшања квалитета живота.

Путин је на идеју стварања Великог евроазијског партнерства дошао 2016. године. Према његовим речима, државе ЕАЕУ, државе са којима је Русија развила блиске односе: Кина, Индија, Пакистан, Иран и земље ЗНД, као и друге државе и удружења, могу постати учесници у партнерству.

О новом неуспелом покушају САД да престигну Русију прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА