Најновије

ВУЧИЋА ПЛАШИ ОТВАРАЊЕ ДОСИЈЕА: Не треба нам ЕУ да нас упућује да раскинемо са комунистичком прошлошћу

Председник Одбора Народне странке за правосуђе Боривоје Боровић изјавио је данас да се председник Србије Александар Вучић противи отварању досијеа, јер се плаши да ће се тиме открити његове везе и везе осталих челника садашње власти са разним режимима и службама попут БИА, МУП и ВБА, и да је промена власти услов да се то реши.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

"Не треба нам ЕУ да нас упућује да раскинемо са комунистичком прошлошћу и наслеђем, ми би то требало сами да урадимо. Сва нерешена убиства у Србији су резултат рада Државне безбедности, која је по налогу власти преко специјалних полицијских снага извршила велики број убистава – Ибарска магистрала, убиство Аркана, атентат на Вука Драшковића у Будви, Стамболић, Ћурувија", рекао је Боровић телевизији Нова С.

Он је истакао да није сигуран да и овај режим неће посегнути за тим службама ако осети да му је угрожена власт и навео да "тајне службе владају у Србији, само померају политичаре као фигуре и у складу са ситуацијом одређују ко ће бити на власти".

"Досијеи морају да буду отворени, па ћемо видети да ли су садашњи министри радили за службу деведесетих година, јер су данас на власти исти људи који су били на власти и 1991. Опасно је што је БИА и даље у служби актуелног режима", рекао је Боровић и додао да је сигуран да су у Србији сви људи из јавног живота, адвокатуре и правосуђа на мерама и то незаконито.

Боровић је истакао да је Народна странка спремила законе о лустрацији и специјалном тужиоцу за високу корупцију.

"Након отварања досијеа лако бисмо могли да дођемо до документације и података које су судије и тужиоци у договору са влашћу учинили криминална дела, али је сигурно да људи који су били на власти и 1991. године и данас неће пристати на то", казао је Боровић.

како су Беранци поново устали против режима, погледајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА