Најновије

НАОРУЖАЛИ СЕ КАО ДА ПЛАНИРАЈУ ОСВАЈАЊЕ ДАМАСКА: Погледајте шта су Асадове снаге све пронашле на југу Сирије (ВИДЕО)

Ситуација у региону је нестабилна већ више од годину дана, а Сиријске власти приказале су велике количине оружја и муниције које су откривене у јужном региону.

Сиријска војска (Фото: САНА)

Извор из службе безбедности рекао је за Сиријску арапску новинску агенцију (САНА) да је оружје у недавним операцијама открила Сиријска арапска војска (САА) и снаге безбедности.

- Недавно је, кроз неколико безбедносних операција, заплењена велика количина оружја и муниције, од којих је нека била сакривена у областима у којима су терористичке групе деловале, а друге су заплењене током покушаја ћелија да окупе неке од својих терориста ради гађања подручја и положаје САА - рекао је извор државној агенцији.

Заплењено оружје обухватало је лако наоружање и муницију различитих врста и калибара, као и две противтенковске вођене ракете "Фагот" совјетске производње и два бацача пламена совјетске производње.

Прошлог месеца сиријске власти су откриле гомилу оружја, укључујући ракете на вођење, током акције чешљања у западном делу Даре. Према агенцији САНА, САА и снаге безбедности тренутно спроводе добро осмишљени план за осигурање јужног региона.

Ноћас је нападнут Дамаск. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор:  Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА