Најновије

АМЕРИКА ШАЉЕ РАТНЕ БРОДОВЕ У ЦРНО МОРЕ! Стиже помоћ Украјинцима, на прагу смо највећег војног сукоба још од 1945. године?

Америка би због „пораста активности Русије“ у близини граница Украјине могла да упути војне бродове у Црно море, објавио је амерички ТВ канал Си-Ен-Ен позивајући се на војне изворе, а преноси РИА.

Америчка морнарица (Фото: navy.mil)

Како је навео саговорник телевизије, таква одлука се разматра и могла би да буде донета као знак подршке Украјини, али и као посебан сигнал Москви.

САД су дужне да, у складу са Конвенцијом из Монтреа, 14 дана раније обавесте о кретању бродова ка Црном мору, али да ли је то већ учињен није познато.

Међутим, Пентагон није коментарисао ове медијске извештаје о могућем отпремању бродова у Црно море.

„Немамо ништа да вам кажемо (по том питању)“, рекао је портпарол Пентагона за РИА Новости.

Подсетимо, врховни командант украјинске војске Руслан Хомчак раније је изнео тврдњу да Русија наводно постепено нагомилава снаге на граници са Украјином, чиме угрожава њену војну безбедност.

Тим поводом портпарол америчког Стејт департмента Нед Прајс је недавно изјавио да је Вашингтон затражио објашњење од Москве у вези са ескалацијом „руске агресије“ и премештањем руских трупа у близини граница Украјине.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков одговорио је да премештање руске војске на територији Русије не би требало да брине друге државе, јер их ни на који начин не угрожава.

Ситуација у Донбасу заоштрила се крајем фебруара. У региону се практично сваки дан бележи размена ватре, укључујући уз употребу минобацача и бацача граната. Стране се међусобно оптужују за погоршање ситуације.

За кога је радио актуелни лидер Исламске државе прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА