Најновије

ЂИНЂИЋЕВ УБИЦА ОБУЧАВА ФАШИСТЕ! Познати српски водитељ открио ко је Хрват специјалац који се борио против нас!

Телевизијски водитељ и новинар Миломир Марић тврди да је атентатор на некадашњег премијера Србије Зорана Ђинђића Хрват који је данас комадант у екстремно десној, фашистичкој организацији Азов у Украјини.

Зоран Ђинђић (Фото: Јутјуб)

Тај специјалац, који је учествовао у многим операцијама против Србије, данас обучава снајперисте који ратују против проруски оријентисаних снага у Донбасу, за које Украјинци тврде да их контролише Владимир Путин.

Забрањена вест

Аутор "Ћирилице" рекао је информације до којих је дошао од својих извора у Украјини.

- Рекли су ми да је Хрват који је на фото-роботу и за кога се причало да је био у "Интерконтиненталу" а да је нестао одмах после убиства Ђинђића сада командант Азова, то је профашистичка терористичке организација у Украјини. Ово је чак објављено у Гласу јавности (некадашњи дневни лист који се угасио, прим. аут.) једног дана, међутим, наредног јутра је вест већ забрањена јер се ради о највећој тајни. Моји познаници из Украјине тврде да је тај човек један од команданата Азова. Он је, иначе, добро обучен хрватски специјалац, учествовао је у свим операцијама, борбама против Срба, у убиству Ђинђића и сада у Украјини учествује у борби против Руса - објаснио је Марић.

Адвокат Горан Петронијевић потврђује да је особа с ликом који се појавио на фото-роботу један од команданата Азова и да тамо обучава снајперисте.

- Имам информације да је он тамо, као и да они знају ко је он. Постоји једна агенција која је са ових простора, дакле са Балкана, која је тамо водила људе. Власник те компаније је повезан са оним Синђелићем, који је био сведок-сарадник у Подгорици у њиховом чувеном државном удару. Углавном, ради се у истој екипи људи. Преко те агенције су многи одлазили у Украјину, а углавном су ишли они који су били на украјинској, не на руској страни - открива адвокат и додаје да је тај Хрват једно време живео у Србији, представљао се проруски, а заправо се испоставило се да је НАТО лобиста.

Увек против Срба

Српски добровољац у Донбасу Радомир Почуча каже да баш не зна за ту информацију да је лик са фото-робота командант у Азову, али је, наводи, чињеница да су украјински неонацисти врло блиско повезани са Хрватима.

- Сви Хрвати који су долазили да се боре у сукобу у Донбасу били су на страни Украјинаца, а сви Срби који су долазили, међу њима и моја маленкост, били су на страни руских снага - навео је он.

Подсетимо, Ђинђић је убијен 12. марта 2003. године. Он је погођен снајперским хицем на паркингу зграде републичке владе у Немањиној улици. Упркос потери, снајпериста и његови помагачи успели су да побегну.

Званична верзија

- У истрази овог злочина и у суђењу помогли су сведоци сарадници Љубиша Буха Чуме и Дејан Миленковић Багзи. Миленковић је учествовао и у покушају атентата на ауто-путу код Арене

- Оптуженима за убиство Ђинђића потврђене су казне у септембру 2009. године

- Тада су осуђени истакнути припадници "земунског клана" (на вишедеценијске казне затвора, 35 година и мање од тога) док су њихове вође Миле Луковић Кум и Душан Спасојевић Шиптар убијени приликом покушаја хапшења у насељу Мељак крај Београда.

- Такође, у септембру 2009. године осуђени су на 40 година и припадници јединице за специјалне операције међу којима и Милорад Улемек Легија, који је у тренутку атентата већ био пензионисан, и заменик команданта Звездан Јовановић, који је осуђен као директни извршилац.

Виђен у "Интерконтиненталу"

У јавност су недуго после атентата на Ђинђића процурили подаци који се не поклапају са званичном верзијом злочина. Према тим информацијама, човек чији се изглед подудара се фото-роботом допутовао је из Хрватске дан пре злочина и виђен је у хотелу "Интерконтинентал". Идентитет осумњичених убрзо је постао познат, па су сви заборавили на фото-робота, тако да је до данас остала мистерија ко је лик са наочарима са цртежа - изразито плав, продорних очију, средње висине. Марићева сазнања, међутим, бацају сасвим ново светло на цео случај.

Прочитајте ОВДЕ   шта то тврди Младићев син.

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА