Најновије

Колико голова је Звезди потребно да сруши рекорд Партизана стар 21 годину?

Црвена звезда је у недељу вече била и те како голгетерски расположена против Златибора, ком је за полувреме дала шест голова!

Црвена звезда (Фото: Јутјуб)

Црвено-бели су на тај начин прегурали ону магичну цифру од 100 датих голова у сезони и створили су одличну позицију за напад на Партизанов рекорд из сезоне 1999/2000.

Црно-бели су под диригентском палицом Миодрага Јешића дали тада 111 голова, док је Звезда тренутно на 104 и потребно им је осам "комада" против Бачке у петак и против Металца у последњем колу како би престигли вечитог ривала.

- То је заслуга играча, као и целог стручног штаба. Радили смо јако и веома сам срећан због момака, знам колико су посвећени и заиста су вредно радили од почетка сезоне. Почели смо овај циклус давно и заслужују све похвале. Мене не занимају рекорди, желим да мој тим игра увек као друго полувреме против Златибора, а ако уз то дођу рекорди радо ћемо их прихватити - рекао је тренер Звезде Дејан Станковић.

Међутим, европски рекорд су далеко од црвено-белих с обзиром на то да ће изабраници Дејана Станковића тешко (скоро немогуће) да надокнаде оне низове које су правили Торино, Реал, ПСЖ и Барселона.

Бокови су у у сезони 1947/48, током оне славне ере, дали чак 125 голова у шампионату, а прати их Реал са 121 из сезоне 2011/12. ПСЖ је 1959/60 дао 188 голова, док је Барселона је у сезони 2016/17 постигла 116 голова.

Што се тиче саме Звезде, она је већ оборила клупски рекорд из сезоне 1994/95 када су у сезони постигли 99 голова. Најбољи стрелци у овој години су Мирко Иванић са 15 и Александар Катаи са 14 погодака.

До двоцифреног учинка стигли су још Милан Павков и Ел Фарду Бен, који су 12, односно 10 пута матирали противничке чуваре мреже. Занимљиво, Звезда би могла да обори и европски рекорд по броју освојених поена уколико добије обе утакмице до краја.

Само је један клуб испред црвено-белих у Европи! Оставили иза себе Бајерн и остале гиганте. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА