Најновије

МАРИНИКА ТЕПИЋ ТВРДИ: Државни органи имају доказе о случају „Палма“ – ко их заташкава?

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић рекла је за N1 да ће на конференцији за новинаре у среду изнети нове информације поводом случаја "Палма", из којих ће бити "јасно да чак званични органи ове државе имају код себе доказе и занима ме зашто се не поступа по њима и ко их заташкава".

Мариника Тепић. (Фото: Јутјуб)

Како је навела, изнеће више детаља у вези са сведоцима који су, како је рекла, у међувремену били позивани да дају исказе, а неки су поднели своје кривичне пријаве против Драгана Марковића Палме, којег је Тепић оптужила за организовање журки у Јагодини на којима су подвођене девојчице и жене. Наводи и да је добила позив од краљевачког тужилаштва да поново да исказ у петак.

На питање како тумачи чињеницу да ће један од сведока, који је требало да сведочи у Јагодини, после замолнице коју је краљевачко тужилаштво узело у обзир, ипак сведочити у Београду, она каже да јој је првобитна одлука била „изненађујућа, чак иронична“.

– Очекивали смо да ће бити више обзира према исказима сведока и жртава, поготово што смо од почетка тражили да они буду максимално заштићени. Дозвољавам да је кроз притисак струке, јавности и медија, краљевачко тужилаштво јуче запремљену замолницу једног од сведока да сведочи у Београду, узело у обзир, тако да то предстоји – каже Тепић.

Додаје да јој је „с једне стране драго, иако је монструозна ствар у питању, то што су сви ти мушкарци и жене имали поверење да се мени обрате за помоћ, да сведоче о својим, може се рећи, разореним животима“.

Подсећа да смо „сведоци годинама уназад како су пролазили узбуњивачи, инсајдери који су поштовали прописе“.

– Нисмо ми злоупотребили невољу људи, већ смо, уз њихову сагласност, остали као једини глас који може да допре до најшире јавности, не би ли тужилаштво почело да се меша у свој посао – наводи Тепић и истиче да је најважније од свега да се обезбеди заштита сведока, „и по нашим законима она може да се обезбеди унапред“.

Каже да то Марковићево застрашивање људи по медијима не мора да значи да ће уродити плодом,

– Постоје механизми да они добију посебне статусе, па да имају и кодно име, сигурна сам да ће доћи до процеса, да они могу да задрже тајност, што је максимална заштита, што смо и тражили – рекла је Тепић и додала:

– Али, с обзиром да је овде првенствено питање људскости, без обзира ако смо направили и неки погрешан корак, ако смо иједну девојчицу спасили у последње три-четири недеље мирније спавам, мада и даље не спавам мирно – указује Мариника Тепић.

На питање да ли страхује да се неће процес завршити онако како би жртве очекивале, она истиче да „нема право на ту врсту дилема, сваки моменат је адекватан тајминг, кад дођете до сазнања овакве врсте“.

– Не да не размишљам о томе да ли ће кренути наопако, да ли ће неко штитити Палму, већ колико ме ноге носе ја од овог предмета нећу одустати. Макар се никад више не бавила политиком, ја као човек морам да истерам до краја, чињенице су непобитне, може Палма колико год да игра коло и да пева, тако се не брани неко ко није крив, сам упада у своје замке – наводи Тепић.

Међутим, додаје, помало је деморалише када чита информације, па јој неко каже „јао, па, је л’ ти знаш колико то све траје?“. Каже да то све говори „колико ми имамо посрнуће не само у Јагодини, већ у целом друштву“.

Поводом случаја обијања стана председнице Општинског одбора ССП у Јагодини Катарине Јокић и Марковићеве тужбе против њеног сина, Тепић истиче да су то све „механизми мафијашких застрашивања“.

– Нико није именом прозивао Палму да је обио Катаринину браву, али пре тога никада јој се то није десило… Сигурно се брава није обила сама, а гле чуда, то се дешава баш у сред свега овога… То јесте притисак и на Катарину и на њену породицу, јер је он поднео пријаву против њеног сина. Нема те силе која ће да нас заустави, али када вам децу нападају, свако је рањив… Нисам била испред тих врата, нисам видела обијање, али имам основану сумњу да је неко из миљеа око Палме обио браву да застраши Катарину – сматра Тепић, поводом Марковићеве тужбе против сина Јокићеве, због, како је навео, лажног пријављивања обијања стана.

Указује да је много сведока у случају „Палма“, те не страхује да би ствари могле да се „ставе под тепих“.

– Најмање је седморо сада који су спремни да под заштитом сведоче, али у питању су десетине људи – наводи Мариника Тепић и додаје:

– Нико не може побећи од судбине и сигурна сам да и Палма мора да одговара за организовану проституцију и педофилију, чак и у Србији оваквој каква је – истиче Тепић.

Ал Асад ослободио више од 400 новинара, судија и адвоката! Више о томе ОВДЕ.

Извор: N1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА