Најновије

ШОКАНТНА АНАЛИЗА ХРВАТСКИХ МЕДИЈА О ЈАЧАЊУ НАШЕ ВОЈСКЕ: Русија даје Србији оружје како би се вратила на Косово!

Срби добијају 'војне поклоне' од Русије и Белорусије да би могли да се врате у Приштину, пише 'Јутарњи лист', који тврди да Србија војно угрожава и Хрватску, БиХ и Словенију!?!

Војска Србије (Фото: vs.rs)

Русија и њен председник Владимир Владимирович Путин наоружавају српску војску како би Србија могла да врати Косово и Метохију!

Ово тврди загребачки 'Јутарњи лист', наводећи да председник Србије Александар Вучић ствара најмоћнију војну силу у региону. Према овим наводима, Србија добија 'војне поклоне' од Русије и Белорусије, а 'Косово са зебњом гледа на планове председника Вучића који утичу на стабилност у региону'!?!

Биће најјачи у региону

Загребачке новине пишу да Вучић 'зна шта ради и добро зна зашто наоружава Србију', а да многи постављају питање да ли то ради за свој или руски рачун.

"У последње се време све чешће у региону поставља питање - зашто се Србија убрзано наоружава и може ли се говорити о новој милитаризацији. Вучић је повећао издвајање за одбрану за чак 44 посто, односно српски порезни обвезници жртвоваће за Вучићеве 'војне планове' нешто мање од 1,3 милијарде евра. Трећина иде на модернизацију војске и куповину наоружања, што би значило да би Србија, ако се све оствари, имала најјачу војску у региону. Сви се питају ради ли то да шири панику, што за свој, што за туђи (руски!?) рачун.

Србија добија 'војне поклоне' од Русије и Белорусије, а Словенија, Хрватска, БиХ и Косово с одређеном зебњом гледају на планове председника Србије који утичу на стабилност у региону. Вучић добро зна зашто наоружава Србију. И док се хрватски државни врх покушава приказати највећим заговорником проширења ЕУ на суседство, конкретно Србију, део власти из тог истог 'комшилука' отворено доводи у питање територијални интегритет Хрватске", пише загребачки лист.

Коментаришући ове наводе, директор Међународног института за безбедност Орхан Драгаш каже да Србија не треба никоме да се правда што је после много година њен одбрамбени систем подигнут на ниво који је за респект и у ширим европским оквирима.

- Овакви коментари у регионалним медијима нису израз страха од растуће одбрамбене моћи Србије, него од њене растуће економске и политичке моћи. За многе у региону, а нарочито Хрватску, добра и прихватљива је само она Србија чија је економија на коленима, политика без утицаја, а војска застарела и немоћна. Ствари су се из темеља промениле доласком председника Вучића. Ово није милитаризација, како тврде у Загребу, већ промишљена политика која повезује економске, политичке и безбедносне интересе у целину - каже Драгаш, који наглашава да је војно моћна Србија најбољи гарант мира и стабилности региона.

- То исто раде и најразвијеније државе Европе и света. Њихови одбрамбени буџети расту из године у годину и нико их због тога не оптужује. Оваквом политиком Србија само потврђује лидерску позицију у региону, а са тим очигледно не могу да се помире други регионални играчи, нарочито Хрватска. Србија не треба много да обраћа пажњу на јадиковке, већ треба да настави путем развоја и раста какав бележи последњих година - наглашава Драгаш.

Лажима траже притисак

Бивши потпуковник Контраобавештајне службе (КОС) Љубан Каран оцењује да је од појаве 'нон-пејпера' појачано психолошко-пропагандно деловање према Србији.

- У томе нарочито активну улогу има Хрватска, која у том прљавом послу покушава да буде лидер у региону. Хрвати тешко подносе чињеницу да је Србија економски ојачала и да је војно супериорнија од њих. Брине их даљи тренд јачања наше војске јер је то основна препрека њиховим политичким и територијалним претензијама. Зато оваквим лажима покушавају да издејствују притисак водећих западних сила на Србију како би зауставили наш војни програм који се ослања на војно-техничку сарадњу са Русијом - закључује Каран.

Аустрија објавила мапу на којој је Косово део Србије

Познати аустријски портал Oe24.at шокирао је лажну државу Косово. Један од најчитанијих аустријских електронских медија објавио је мапу Европе која приказује Косово и Метохију као део Србије.

Мапа је била илустрација текста о државама чији ће грађани моћи без ограничења да уђу у Аустрију после 19. маја, кад се завршава затварање те земље.

Лазански истакао важну ствар у вези параде у Москви! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА