Најновије

СТУДЕНТИ ЋЕ РУКОВАТИ ОРУЖЈЕМ: Руски министар одбране најавио драстичну промену у образовним програмима државних универзитета!

Студенти свих савезних државних универзитета имаће прилику да се укључе у војну обуку. Ово је на конференцијском позиву најавио руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Сергеј Шојгу. (Фото: ria.ru)

„Желео бих да нагласим да ће војна обука постати доступна студентима свих савезних државних универзитета који ће бити спремни за ово“, рекао је министар одбране.

Шојгу је подсетио да је Министарство одбране крајем априла, заједно са Министарством науке и високог образовања, одржало Сверуску научно-практичну конференцију о спровођењу поруке Владимира Путина у смислу побољшања војне обуке ученика цивилни универзитети.

„Након резултата конференције, једногласно је усвојена декларација о изгледима за развој система војне обуке у цивилном високом образовању“, нагласио је министар.

Поред тога, шеф одељења за одбрану говорио је о резултатима такмичарских догађаја уз учешће кадета и ученика образовних организација земаља ЗНД. Руске екипе постале су победници у свим такмичењима.

Веља Невоља и његов клан имали озбиљну логистику врха државе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА