Најновије

"Девојка са љубичицама": „Прича која вешто комбинује осећања и страсти и историјске догађаје!"

Љубавна прича о животу Едуара Манеа "Девојка са љубичицама" је у продаји. Вулкан издаваштво се побринуло да овај узбудљив наслов стигне до домаће публике а књигу можете поручити путем сајта.

Фото:Вулкан

Читаоци који уживају у необичним и узбудљивим причама о животима уметника биће одушевљени новим романом Елизабет Робардс "Девојка са љубичицама", који осликава нежну и страствену љубав једног од највећих сликара свих времена, Едуара Манеа, и Берте Моризо.

Нежним потезима четкице, међу лепотом и раскоши париских салона, ова дирљива прича слика упечатљив портрет рађања импресионизма. Шездесетих година XIX века Паризом дувају ветрови промена, а бриљантни млади уметници буне се против уштогљених правила прошлости како би слободно истраживали нове стилове стварања – и смеле нове начине живота.

Страствена, лепа и изузетно талентована, Берта Моризо храбро корача испред свог времена и следи свој сан: да постане призната сликарка. Будући да је жена, често остаје у сенци својих мушких колега и пријатеља, међу којима су Моне, Писаро, Дега. Осим као генијални сликар импресионизма, Едуар Мане је у париским круговима познат као бестидни развратник, неспутан и неодољив, окружен скандалима. Један сусрет у Лувру биће довољан да између ово двоје уметника севну варнице. Мане постаје Бертин ментор, учитељ и љубавник, а она његова муза, овековечена на бројним платнима.

Буклист наводи да је ово „прича која вешто комбинује осећања и страсти и историјске догађаје, право мало ремек-дело“.

Књигу која на свакој страници слави живот и уметност, која без задршке говори о страсти и љубави и упознаје нас са најискренијим осећањима славних сликара Девојка са љубичицама можете купити путем сајта www.vulkani.rs.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА