Најновије

Вук Јеремић на челу удружене опозиције?

Вук Јеремић, бивши председник Генералне скупштине УН и председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој, могао би постати лидер удружене опозиције.
Вук Јеремић (Фото: Медија центар Београд)

Вук Јеремић (Фото: Медија центар Београд)

Иако, састанци опозиције још трају и договор се не назире, добро обавештени извори тврде да су челници појединих већих странака сагласни да Јеремићу понуде место носиоца заједничке листе. - Јеремић је један од ретких бивших кадрова ДС-а који се на време повукао из унутрашње политике и остао је чист и некомпромитован. Такође, иако је јасно проевропски оријентисан, познат је као српски националиста у најпозитивнијем смислу. Обе ове ствари би му могле донети приличан број гласова код српских бирача. Не треба заборавити ни на његове јаке везе у свету - наводи наш извор и додаје да би се на тај начин постигло такозвано примирје међу лидерима странака, који су већ почели да се сукобљавају око тога ко би био потенцијални носилац листе. - Лидери опозиције су међусобно растрзани сујетама. С друге стране, међу њима нема довољно јаког имена које би успешно изнело ову причу. Треба им неко ко није компромитован нити умешан у афере - објашњава добро обавештен извор. Вук Јеремић, иако не истиче амбиције на унутрашњој политичкој сцени, последњих дана веома је заступљен у српским медијима. Јуче је за један лист писао ауторски текст са Светског економског форума у Давосу, где је имао више него густ распоред састанака, док је прекјуче други лист објавио опширну најаву његовог дуела с бившим шефом ЦИА Дејвидом Петреусом, који је заказан за 1. фебруар у Њујорку. Све ово индиректно потврђује наша сазнања да Јеремић планира да се политички активира у Србији. Бивши шеф дипломатије Србије веома је киван на актуелну власт и због тога што није подржала његову кандидатуру за генералног секретара УН. По свему судећи, ова кандидатура неће проћи у УН, тако да се Јеремић и дефинитивно поново окреће каријери у Србији. - Јеремићу је челно место на листи удружене опозиције само припрема за председничке изборе 2017, на којима ће он свакако бити најозбиљнији противкандидат представнику Српске напредне странке. Уколико то буде Томислав Николић, Јеремићу је осигурана победа - сматра саговорник. Политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић истиче да би Вук Јеремић могао да донесе који глас више опозицији. - Теоретски гледано, он би могао да буде јак кандидат и да донесе који глас више удруженој опозицији. Има симпатија и лево и десно, и на једној и на другој страни политичког спектра. Мада, мислим да су његови приоритети трентуно више на другој страни и у међународној политици. Ако се буде враћао у домаћу политику, пре га видим као могућег кандидата на будућим председничким изборима.

Вучић: Да имају један глас више - сви би се ујединили

Премијер Александар Вучић истакао је јуче да је уверен да би се све опозиционе странке ујединиле без обзира на међусобне анимозитете само кад би имале један глас више од СНС-а. - Сви би се они ујединили, чак и са СПС-ом, само кад би имали један глас више и формирали владу - казао је Вучић. Он је рекао да је то зато што он не пристаје на рекете, не пристаје ни на какве дилове и никад ништа није украо. - Зато су сви они против мене јер су због такве политике изгубили привилегије - закључио је премијер.
Прочитајте још:ЗАВРШИШЕ НА СУДУ: Демократе туже напредњаке због данашњих саопштењаОСУДЕ СА СВИХ СТРАНА: Ивановић злоупотребио децу (ВИДЕО)ПОГЛЕДАЈТЕ КВОТЕ: Кладионичари избацили прве прорачуне за изборе
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА