Најновије

АМЕРИКАНЦИ СУ БЕСНИ: Захтевају да Азербејџан моментално повуче трупе из Јерменије! (ВИДЕО)

САД очекују да Азербејџан повуче снаге са јерменске територије, саопштио је Стејт департмент. САД помно прате ситуацију на граници између Јерменије и Азербејџана и очекују да Баку повуче своје војне снаге из пограничног региона, изјавила је у петак заменица портпарола Стејт департмента Јалина Портер.

Азербејџанска војска. (Фото: Јутјуб)

- Пажљиво пратимо ситуацију дуж демаркационе границе између Јерменије и Азербејџана. Војни покрети на спорним територијама су неодговорни и такође непотребно провокативни. Видели смо извештаје о неком повлачењу и бићемо задовољни тек када Азербејџан повуче све снаге. Такође смо позвали обе стране да приступе питањима разграничења кроз преговоре - рекао је Портер током брифинга.

Раније током дана, вршилац дужности премијера Јерменије Никол Пашињан рекао је да је написао писмо руском председнику Владимиру Путину у коме тражи помоћ Москве, укључујући војну помоћ, због напете ситуације у региону Сјуник која се граничи са Азербејџаном.

Пашињан је такође рекао да је Француска спремна да, у оквиру мандата УН, пружи војну помоћ међународним напорима у решавању проблема у региону Сјуник.

Наша Патка настрадала од последица ковида! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Sputnik International

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА