Најновије

СУХОЈИ, МИГОВИ И ХЕЛИКОПТЕРИ СЕ ДИГЛИ ИЗНАД ПОДМОСКОВЉА: Рој ваздухоплова полетео (ВИДЕО)

У Кубинки код Москве одржан је велики аеромитинг у част 30. годишњице акробатских тимова „Руски витезови“ и „Стрижи“.

Стрижи (Фото: РИА Новости)

Према саопштењу Министарства одбране, догађају су присуствовале и групе „Беркут“, „Реактори“, „Први лет“ и седмоструки апсолутни светски шампион у такмичењу женских пилота Светлана Капанина.

Публика је могла да чује њене честитке током њеног наступа: пилотске радио везе у том тренутку биле су пуштене преко разгласа.

Посаде „Беркута“ на хеликоптерима Ми-28Н разрадиле су комплекс аеробатике у редовима летења „лежај“, „троугао“, „стрелица“, „ромб“, као и појединачне аеробатике.

Пилоти „Руских витезова“ извели су групне, контралне и појединачни акробације на ловцима Су-35С, укључујући демонстрацију супер маневарских карактеристика летелице.

Публика је могла да види најспектакуларније фигуре, попут групе „Нестеровљева петља“, синхроних „Буре“, „Звоно“, „Огледало“, „Кутија“, „Ухо“, „Горка“, отапање „Фонтана“, растварање „Тулипана“ и многе друге.

„Главно достигнуће аеробатичке групе „Руски витезови“ је развој нове ваздухопловне технологије. Добили смо осам авиона Су-30СМ и осам Су-35С“, рекао је шеф изложбеног центра ваздухопловне опреме И. Н. Кожедуб, командант групе Андреј Алексејев.

А „Стрижи“ су први пут у отвореној емисији демонстрирали групни аеробатик са авионима МиГ-а 29, који се састојао од девет летелица.

Шта ће бити са Руско-српским хуманитарним центром у Нишу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА