Најновије

РУСКИ АВИОНИ ЗАПАЛИЛИ ИДЛИБ: Бомбардована два највећа упоришта Ујгура и Чечена, турска војска све посматрала!

Ратни авиони руских ваздухопловних снага извели су најмање 12 ваздушних удара на северозападни сиријски регион Идлиб, где делује неколико терористичких група.

Руски авиони. (Фото: Тв Звезда)

Према Сиријској опсерваторији за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону, руски ваздушни напади погодили су град Бурнас у западном делу Идлиба и град Кабани у северном делу Латакије.

- Нису пријављене људске жртве - навела је надзорна група у извештају.

Познато је да неколико група повезаних са Ал Каидом, укључујуц́и Хајат Тахрир ал-Шам, фактички владара Великог Идлиба, Туркистанске исламске странке (Ујгури, Казаси, Таџици) и Ајнад Aл Кавказ (Чечени, Дагестанци), делује у циљаним областима. Штавише, у близини Бурнаса налази се турска војна осматрачница.

Руски ваздушни напади поклопили су се са сиријским артиљеријским ударима на северозападу Хаме. У нападима су гађани градови Анкави, Кахера, Сарманија и Кербет Aл Накус.

Раније ове недеље, у неколико руских ваздушних напада циљана су места милитаната у северној Латакији и западном Идлибу. Према недавним извештајима, фракције Ал-Каиде скупљају велику ударну силу у овим областима.

Ваздушни напади су вероватно били замишљени као одговор на поновно кршење прекида ватре у Идлибу које траје већ више од годину дана.

Москва располаже премоћним оружјем, ракета способна да развали сваког непријатеља! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА