Најновије

НОВА ТАКТИКА РАТА У СИРИЈИ: Како ефикасније победити непријатеља (ВИДЕО)

У тешким условима текућег рата, сиријска војска наставља да спроводи реформе и поклања велику пажњу питањима преоружавања.

САА (Фото: Јутјуб)

Као резултат тога, током протеклих неколико година, сиријске оружане снаге претрпеле су значајне промене и сада у потпуности испуњавају захтеве.

На почетку рата у Сирији, специфичности непријатељстава показале су значајне грешке у структури оружаних снага те земље, као и значајно застаревање војне опреме.

Недостатак лаких пешадијских формација и нагласак на механизованим и оклопним дивизијама довели су до страшних последица у погледу стратегије и тактике.

Међутим, велико борбено искуство омогућило је команди сиријске војске да благовремено одговори на промене у природи непријатељстава.

Сада се велика пажња посвећује лаким и покретним ваздушно-десантним јуришним јединицама, које су, оперишући са покретним артиљеријским посадама топовске и ракетне артиљерије, способне да брзо одговоре на промене у ситуацији пред борбеним џихадистичким одредима.

Јуришна операција у Деир ез-Зору

стављање акцента на комбинацију високе покретљивости и довољне ватрене моћи показало се ефикасним већ 2017. године у ослобађању Деир ез-Зор-а од терориста ИД.

Тада су током акције искрцавања под вођством чувеног генерала Хасана Сухела сиријски јуришни одреди Тигрове снаге, не претрпевши губитке, ослободили три насеља, ослободили су површину од око 60 квадратних километара, као и два нафтна поља.

Данас се велика пажња посвећује обуци и снабдевању таквих јединица. Припадници војске добијају посебно дизајнирану опрему и наоружање, као и додатне материјалне подстицаје, што позитивно утиче на морал и психолошко стање јединице.

Успех копнених снага у великој мери зависи од подршке ваздухопловства, стога се знатна пажња у обуци јуришних одреда посвећује интеракцији са оперативно-тактичким ваздухопловима и јуришним хеликоптерима.

Као резултат, оружане снаге су успеле да направе озбиљну промену у својој структури и изврше ревизију стратегије и тактике у складу са специфичностима сукоба, постојећим претњама и расположивим могућностима.

Створена је модернизована структура војске, која је углавном задовољавала захтеве и способна да издржи непријатеља.

О специјалцима Пентагона за које скоро нико не зна прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА