Најновије

ПОКРЕЋЕ СЕ ОПОЗИВ МИЛА ЂУКАНОВИЋА: ДФ започиње процедуру

Шеф посланичког клуба Демократског фронта Славен Радуновић најавио је да ће тај савез тражити изјашњење од Уставног суда и покренути опозив председника Црне Горе Мила Ђукановића.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Радуновић је рекао да је Ђукановић прекршио Устав изјавама везаним за своје разговоре са министром спољних послова Ђорђем Радуловићем и његовим односом према кандидатима за амбасадоре.

Ђукановић је данас током обраћања на Цетињу саопштио да они који су били против обнове независности немају морално право да траже сагласност државе Црне Горе да буду њени представници.

Радуновић је казао да је Ђукановић овом изјавом прекршио Устав и основна људска права одређених људи.

"Мисли се на амбасадоре и људе који 21. маја нису гласали за независност Црне Горе. Грађани ове државе који су учествовали на једном изјашњавању, плебисциту због тога како су се изјаснили не могу да обављају јавну функцију у земљи у којој је Мило Ђукановић председник и шеф режима 30 година", казао је Радуновић.

Он је цитирао Устав Црне Горе у којем се, између осталог, каже да су сви пред законом једнаки без обзира на било какву посебност или лично својство".

Радуновић је рекао да је ово најексплицитнији вид кршења људских права од када је уведено вишестраначје.

"Ово је врхунац дрскости који не би смео да се заврши на начин да Мило Ђукановић настави да обавља ову функцију. Очекујем најозбиљније реакције свих институција у Црној Гори, невладиних организација као и дипломатског кора", навео је Радуновић, пренеле су подгоричке Вијести.

Радуновић је казао да ће пробати да анимирају 25 посланика, колико је потребно да би се покренуо опозив, јер је Ђукановић овом изјавом показао да он није предсједник свих грађана.

Каква улога је намењена Србима, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА