Најновије

ВУЧИЋ И КУРТИ ОЧИ У ОЧИ? Председник Србије спреман да се састане са самозваним премијером лажне државе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је спреман, уколико буде слободан одређеног дана, да се састане у Бриселу са тзв. премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

- Ја се бавим овим послом, немам бизнисе, нити било шта друго, ако ми је слободан тај дан, ја ћу ићи, ако не замолићу да помере за неки други дан - казао је председник Србије.

Истиче да је увек спреман за дијалог са Приштином јер је то добро за наше људе у јужној покрајини.

- У томе нема терање ината некоме, или ко је главни баја, већ питање суштине да ли можемо да сачувамо стабилност и мир и да помогнемо нашем народу на КиМ. То је моја обавеза да радим - каже председник.

На констатацију новинара да се чини да Приштина тера инат јер Курти каже да то неће бити наставак дијалога Београда и Приштине, већ разговор премијера Косова и председника Србије, а да је дијалог могућ под неким новим околностима, Вучић истиче да Курти не може да га натера на који начин ће да га посматра и додаје да за њега ништа увредљиво неће рећи јер не жели да учествује у надметању ко је већи "баја".

- За мене он није премијер Републике Косово, већ привремених приштинских институција и ту чињеницу поштујем, али да мене он натера како ћу ја њега да гледам или како ћу да га посматрам, то су прице за малу децу. Није ме натерао ни Доналд Трамп, председник САД у Белој кући, а натераће ме неко у Бриселу - наводи Вучић.

Када је реч о дијалогу, Вучић каже да је исте приче које прича Курти чуо и од председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи на састанку у оквиру процеса Брдо - Бриони на Брду код Крања.

- Слушао сам ја то од Вјосе Османи и све је добро ишло док на крају нисмо сабрали два плус два. Све је добро ишло и на крају се само она није сагласила са документом који је усаглашен. То је био први пут у не знам колико дуго времена уназад у модерној историји да Србија не буде кривац, већ да су они криви. Само нека тако наставе - закључио је Вучић.

Ердоган саопштио да је убијен познати курдски лидер! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА