Најновије

ШОКАНТНИ ДОКАЗИ О МАРАДОНИНОЈ СМРТИ: Убили су Ел Пибеа, прети им казна од 25 година затвора

Пре неколико месеци именован је медицински одбор да истражи смрт легендарног Дијега Марадоне, а закључио је да је лекарски тим фудбалске звезде радио "неадекватно, мањкаво и непромишљено".

Марадона (Фото: РИА)

Тако је локално тужилаштво из Сан Исидра, градића покрај Буенос Ајреса, подигло је оптужницу против седам особа, које терети за убиство легендарног фудбалера.

Марадона (60) је преминуо у новембру прошле године од срчане инсуфицијенције у близини Буенос Ајреса. Месецима се сумња да је "Ел Пибе" убијен са могућном намером.

Аргентински тужиоци покренули су истрагу убрзо након његове смрти, укључујући налог за претрес имовине његовог личног лекара и истрагу других који су укључени у његову негу. Марадона се годинама борио са зависношћу од алкохола и дрога, а у новембру је оперисао мозак.

У марту се састао лекарски одбор који је именовало Министарство правде да би анализирао наводе да се чланови здравственог тима Марадоне нису према њему односили примерено.

- Акција здравственог тима задуженог за лечење Дијега Арманда Марадоне била је неадекватна, мањкава и непромишљена - наводи се у извештају лекарске комисије од 30. априла, који је Ројтерсу показао извор близак истрази.

У извештају се наводи да се Марадона озбиљно разболео око 12 сати пре смрти око поднева 25. новембра.

- Показао је недвосмислене знакове продуженог мучног периода, па закључујемо да пацијент није правилно надгледан од 00:30, 25. новембра 2020.

Агенција ЕФЕ преноси да је отпужено седморо људи и мораће да дају изјаве у истрази, а забрањено им је и напуштање земље.

Оптужени су неурохирург Леополдо Луке, психијатар Агустин Косаков, психолог Карлос Дијас, медицински радници Дајана Мадрид, Рикардо Алмирон, Маријано Перони и Нанси Форлини. Уколико им се докаже кривица чекају их казне затвора од осам до 25 година.

Роби открио како је створена славна генерација 1991! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА