Најновије

ЛАВРОВ О БАЈДЕНОВОМ ПРЕДЛОГУ: Русија подржава иницијативу председника САД

Русија има позитиван став када је реч о предлогу председника САД Џоа Бајдена да се сусретне с руским лидером Владимиром Путином, изјавио је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров (Фото: Министарство спољних послова Русије)

"Подржавамо предлог председника САД Бајдена о одржавању састанка с председником Путином", казао је Лавров на образовном маратону "Ново знање" у Москви, преноси ТАСС.

Лавров је рекао и да му амерички државни секретар Ентони Блинкен током сусрета у Рејкјавику није показао доказе којим би се оправдале оптужбе Вашингтона против Москве.

"Блинкен и ја смо разговарали о много чему на Исланду у среду. Он је био искрен, био сам и ја. Пажљиво је слушао и изнео је своје ставове, које, како знате, укључују оптужбе на рачун Русије, а тичу се мешања Русије у изборе (у САД) и хакерске нападе на неке важне системе. Ипак, подсетио сам га да смо годинама молили наше америчке колеге да дају бар један доказ да оправдају наводе. Као што знате, добили смо чудне одговоре: 'Не можемо да вам кажемо ништа, ствар је поверљива' и тако даље", рекао је Лавров.

Ко има право на Јерусалим, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА