Најновије

АЛЕПО У ПЛАМЕНУ! Турска фракција отворила ватру на цивиле! (ФОТО/ВИДЕО)

Чланови протурске фракције Султан Мурад отворили су ватру на гомилу демонстраната који су протестовали против спречавања уласка расељених породица из места Ум Батна у место ал-Кунеитра, на прелазу Абу ал-Зендин у области Алепа.

Дивизија "Султан Мурат". (Фото: Јутјуб)

Чланови фракције напали су демонстранте и медијског активисту и жестоко их претукли.

С друге стране, демонстранти су скинули заставе фракције султана Мурада са врха аутобуса и аутомобила на прелазу Абу ал-Зендин, изражавајуц́и свој бес.

У међувремену, троје цивила задобило је разне повреде због овог хаоса, док су протурске фракције на прелаз довеле војно појачање у покушају да растерају гомилу.

Раније су извори Сиријске опсерваторије известили о распоређивању стотина припадника "Националне војске" коју подржавају Турци на прелазу Абу ал-Зендин у селу ал-Баб у источном Алепу, где су спречили демонстранте да дођу до конвоја расељених породица, које су је евакуисана из места Ум Батна у место ал-Кунеитра, јер су ове породице још увек у расцепу између владиног контролног пункта и контролног пункта "Националне војске".

Штавише, припадници Националне војске напали су неколико демонстраната који су покушали да дођу до расељених породица. Конвоју је још увек онемогуц́ен улазак у подручја под контролом фракција, по наређењу турске обавештајне службе.

Бећковић о годишњици независности Црне Горе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: SOHR

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА